"Osvežena" Suzuki Vitara stigla u Srbiju

Restilizovana Vitara na našem tržištu može se nabaviti po ceni od 13.700 evra.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

09:00

Dimenzije (dužina/širina/visina): 4.175/1.775/1.610 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2.500 mm (Foto: globalsuzuki.com)

Dizajnerski restilizovana i tehnički delimično unapređena, Suzuki Vitara je u novom izdanju stigla i na naše tržište i to po neznatno izmenjenim cenama u odnosu na prethodnu verziju.

Vitara u novom ruhu sada se nudi i sa trocilindarskim Boosterjet motorom zapremine 998 cm3, koji sa manuelnim petostepenim menjačem i pogonom na prednje ili sve točkove raspolaže sa 111 KS pri 5.500 obrtaja u minutu i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm pri 2.000 do 3.500 o/min.

U verziji sa automatskim šestostepenim menjačem i pogonom na prednje točkove isti pogonski agregat maksimalni obrtni moment od 160 Nm postiže pri 1.800 do 4.000 o/min.
Prtljažnik: 375 - 1.120 l (Foto: globalsuzuki.com)
Za one koji preferiraju više snage tu je i 1.4 litarski (1.373 cm3) Boosterjet motor sa 140 KS do kojih "stiže" pri 5.500 o/min, dok je maksimalni obrtni moment 220 Nm pri 1.500 do 4.000 o/min.

Po fabričkim podacima, najekonomičniji je jednolitarski motor sa pogonom na prednje točkove i manuelnim menjačem, čija je prosečna potrošnja oko 5,3 litra na 100 pređenih kilometara.

Inače, sa slabijim motorom Vitara postiže 180 km/h uz ubrzanje do 100 km/h, zavisno od vrste pogona i menjača, od 11,5 do 12,5 sekundi, dok je maksimalna brzina sa 1.4 litarskim motorom 200 km/h, uz ubrzanje do "stotke" od 9,5 do 10,3 sekunde.

Suzukijev AllGrip pogon na sva četiri točka na raspolaganju je u obe motorske verzije.
Foto: globalsuzuki.com
Redizajniara Vitara je dobila je novu masku hladnjaka, a u prednjem braniku smešten je radarski sistem koji omogućava precizniju podršku pri kočenju, pouzdanije praćenje saobraćajne trake i pravovremenu detekciju saobraćajnih znakova.

Prednji branik osvežen je i hrom paketom. I zadnji branik ima novu formu (bolje prikriva lonac izduvnog sistema), kvalitetnije je napravljen, a ugrađena su i nova led stop svetla.

Osvežen je i enterijer, a, osim novih, kvalitetnijih materijala, ono što se odmah primećuje je nova instrument tabla sa LCD ekranom od 4,2 inča u boji s 3D funkcijama. I putnici i vozač će se radovati udobnijim sedištima, a vozač i suvozač naslonu za ruku.
Foto: globalsuzuki.com
Na našem tržištu, Vitara sa 1.0 litarskim motorom sada se nudi sa dva paketa opreme – Comfort i Premium.

Osnovni Comfort paket dostupan je kod najjeftinije varijante, a, između ostalog, čine ga sedam vazdušnih jastuka, ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijeg sedišta, bočna ojačanja u vratima, ESP, ABS sa EBD funkcijom, TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), Hill Hold (pomoć pri pokretanju na uzbrdici) BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), sigurnosni alarm, blokada motora, auto stop/start sistem, daljinska centralna brava, klima-uređaj, radio CD/MP3/USB sa četiri zvučnika, audio i Bluetooth komande na upravljaču, multifunkcionalni računar, elektropodizači prednjih prozora, led stop svetla itd.

Ova verzija Vitare sa pogonom na prednje točkove u nemetalik boji košta 13.700 evra, u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama (to je ujedno i početna cena za Vitaru u redizajniranoj formi). Doplata za metalik boju je 450 evra.
Foto: globalsuzuki.com
Premium paket, dodatno na Comfort, sadrži i aluminijumske felne sa pneumaticima 215/55R17, prednja svetla za maglu, upravljač presvučen kožom sa komandama tempomata i limitatora brzine, elektropodizače zadnjih prozora, multimedijalni ekran osetljiv na dodir, kameru za nadzor pri kretanju unazad, automatski jednozonski klima-uređaj...

U verziji ALLGRIP tu je i radarski sistem podrške pri kočenju – detekcija vozila i pešaka, radarski sistem praćenja saobraćajne trake, detekcija vozila u mrtvom uglu, detekcija saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat, Hill descent (pomoć pri spuštanju nizbrdo), a sa automatizovanim TipTronik menjačem komande su na upravljaču.
Foto: globalsuzuki.com
Vitare opremljene jačim, 1.4 litarskim motorom nude se s Premium, Elegance i Exclusive paketima opreme.

U verzijama sa pogonom na prednje točkove i ručnim menjačem, dostupni su paketi Premium i Elegance, a sa automatizovanim menjačem Premium i Exclusive.

U Vitarama s pogonom na sve točkove i manuelnim menjačem kupci mogu da biraju bilo koji od tri ponuđena paketa, a sa automatizovanim menjačem na raspolaganju su Premium i Exclusive paketi.
Foto: globalsuzuki.com
Elegance paket, u odnosu na Premium, ima još i hrom/crne aluminjumske naplatke, LED kratka svetla, vrata i sedišta obložena kožom, prednja svetla sa senzorom, senzor za kišu, pametni ključ, adaptivni tempomat, navigaciju, radarski sistem podrške pri kočenju i praćenja saobraćajne trake, detekciju vozila u mrtvom uglu i saobraćajnih znakova, parking senzore napred i pozadi, Hill descent...

Exclusive podrazumeva i elektropodesiv panoramski krovni prozor koji se može otvarati. Najskuplja verzija redizajnirane Vitare, 1.4 Exclusive sa SO Color dvobojnom karoserijom košta 23.150 evra sa PDV-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: