Povećane naknade za korišćenje javnih površina u Zrenjaninu – ovo su nove cene za reklame, bašte i kioske

Od početka godine povećane su naknade za korišćenje javnih površina u Zrenjaninu u poslovne svrhe, za reklamno oglašavanje i za zauzeće javnih površina građevinskim materijalom.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 16.01.2023.

09:43

Povećane naknade za korišćenje javnih površina u Zrenjaninu – ovo su nove cene za reklame, bašte i kioske
Foto: Ivan Pancic / Shutterstock.com

Zrenjanin je podeljen u šest zona, pa su i iznosi naknada prilogađeni njihovoj opremljenosti, prenosi Blic.

Najveće naknade su u ekstra, a najmanje u petoj zoni.

Za postavljanje kioska i drugih sličnih manjih montažnih objekata, do osam kvadrata, dnevna naknada po kvadratnom metru, po novom cenovniku, košta od pet dinara u petoj zoni do 31 dinar u ekstra zoni, dok je za kioske koji imaju veću kvadraturu, cena u petoj zoni 3,5 dinara, a u ekstra zoni 28 dinara.

Za letnje bašte dnevna naknada po kvadratnom metru košta od 5,5 dinara u petoj, do 34,5 dinara u ekstra zoni. Za zimske bašte cena je od sedam do 43 dinara.

Za prodaju sladoleda, kokica i postavljanje rashladnih vitrina naknada je od 14 do 53 dinara dnevno po kvadratu.

Za telefonske govornice i bankomate naknada je od 28 do 81,5 dinara.

Ukoliko neko želi da kampuje u Zrenjaninu, to će ga koštati 29 dinara dnevno po kvadratu, a ako kampuje u selima 14 dinara.

Cirkusi i zabavni parkovi dnevno će po kvadratu plaćati od 14 do 69 dinara.

Naknadu ne plaćaju organizatori manifestacija koje su od interesa za grad i koje se finansiraju iz budžeta, kao i manifestacija koje imaju humanitarni karakter.

Nove cene važe i za zauzeće javnih površina za oglašavanje, kako za svoje tako i za potrebe drugih lica. Naknade se plaćaju i za zauzimanje javnih površina zbog izvođenja građevinskih radova, kao i držanje građevinskog materijala.

Povećanje cena pojednih naknada obrazloženo je usklađivanjem sa indeksom potrošačkih cena iz septembra prošle godine, koji je objavio Republički zavod za statistiku. Naknade za korišćenje javnih površina nisu menjane u 2020. i 2021. godini zbog pandemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: