Grad vina na jedan dan

Internacionalni banatski festival vina održaće se, ove godine po drugi put, 24. juna, u Zrenjaninu, u Karađorđevom parku.

Izvor: B92

Nedelja, 20.06.2021.

14:45

Grad vina na jedan dan
Foto: Roman023_photography/Shutterstock

Program, koji je nešto drugačije koncipiran – bez takmičarskog dela, obuhvatiće prodajnu izložbu i degustaciju vina, stručna predavanja i kulturno-umetnički program, saopštila je Turistička organizacija Zrenjanina.

Na štandovima, koji se nude bez nadoknade, predstaviće se vinarije, proizvođači vina, hrane i vinarske prateće opreme.

U kulturno-umetničkom programu učestvovaće Milica Dosković vokalna solistkinja iz Zrenjanina, Bojan Miloradović, glumac Veliki teatar Jagodina, Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina Filigrani, Kulturno-umetnička društva Gik – Banat Pionir i Đerđef iz Zrenjanina, kao i Lola Perlez- Stajićevo i Bid bend Gagić i prijatelji.

Stručna predavanja оdvijaće se u prostorijama Javne ustanove Sportski objekti.

Istog dana, na istom mestu, održaće se i Banatske vredne ruke, manifestacija koja je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva i koja je, zbog svoje veličine i značaja, uvrštena u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin, uz učešće velikog broja udruženja i aktiva žena.

Program će trajati od 10 do 20 časova, a svečano otvaranje obe manifestacije predviđeno je za 11 časova, prenosi eKapija.

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina Taraški vinogradi i JP Sportski objekti, pokrovitelj je Grad Zrenjanin, a prijatelji manifestacije kompanija Gomex i Barcino Tours.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: