Voždovac ponovo dobio "ležeće policajce" na problematičnim raskrsnicama

Na osnovu rešenja Sekretarijata za saobraćaj, donetog u martu, ekipe JKP "Beograd put" postavile su dva "ležeća policajca" oko raskrsnice Ulice braće Jerković i Jovana Bjelića.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2022.

10:46

Voždovac ponovo dobio
Foto: Shutterstock/BonNontawat

Konačno su uslišene sve molbe žitelja ovog dela Voždovca, koji su više od godinu dana zahtevali da se ovde vrati saobraćajna signalizacija uklonjena tokom radova na rekonstrukciji. Nedavno su "na mesto" vraćeni i saobraćajni znakovi, pišu Novosti.

Nakon rekonstrukcije Ulice braće Jerković, ona je ostala bez saobraćajnih znakova, što je, prema rečima žitelja, bilo potpuno nebezbedno za pešake, a naročito jer se u neposrednoj blizini nalaze osnovna škola i pijaca.

Više od godinu dana stanari su se obraćali nadležnim institucijama sa zahtevima da se ovde ponovo postavi svetleći znak koji meri brzinu, znak za ograničavanje brzine do 30 kilometara na čas, dve fizičke prepreke, odnosno "ležeći policajci", kao i horizontalna oznaka da je škola u blizini.

U nadležnom Sekretarijatu potvrdili su da su zahtevi stanara bili opravdani.

"U periodu pre i nakon donošenja rešenja koje se odnosi na Ulicu braće Jerković, doneto je nekoliko stotina rešenja sa sličnim stepenom hitnosti i značaja za bezbednost, pa su kašnjenja u realizaciji moguća, gotovo očekivana. Ovo efikasno rešenje jeste u interesu građana, ali i Sekretarijata kao nalogodavca i samog izvršioca radova JKP 'Beograd put'", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: