Utorak, 06.02.2024.

12:55

Potvrđeno je: Na proleće otvaranje Narodnog pozorišta u Subotici

"Na proleće nas očekuje otvaranje Narodnog pozorišta i to je jednoglasni izveštaj svih koji su angažovani na ovom velikom poslu", najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Izvor: B92.net

Potvrđeno je: Na proleće otvaranje Narodnog pozorišta u Subotici
Ilustracija/Foto: BalkansCat / Shutterstock.com

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

"Angažovali smo sve raspoložive resurse kako bismo u narednim mesecima pustili najstariji teatar na prostoru nekadašnje Jugoslavije u funkciju. Ovo je veliki i složen objekat sa mnogo izazova zbog čega smo obezbedili kontinuitet radova u finansijskom i tehničkom smislu", izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, biće to hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti, kako je dodao, i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

Obilasku radova su prisustvovali upravnik Narodnog pozorišta Miloš Nikolić, projektanti, predstavnici izvođača radova i nadzora i dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Boris Dumnić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: