Održan Šidfest – prvi međunarodni festival harmonike

Koncertom Radovana Ivanovića, pobednika Svetskog kupa u harmonici koji je održan prošlog meseca u Švajcarskoj i flautistkinje Dejane Simić, zvanično je otvoren Međunarodni muzički festival "Šidfest".

Izvor: Sremskomitrovaèki portal

Četvrtak, 10.11.2022.

09:18

Održan Šidfest – prvi međunarodni festival harmonike
Foto: Zivko Trikic / Shutterstock.com

Veliki broj poštovalaca zvuka harmonike u prostoru Galerije slika "Sava Šumanović", uživali su u klasičnim delima virtuoza iz Banja Luke, prenosi Sremskomitrovački portal.

Organizatori festival su muzičko udruženje "Eufonija", Narodna biblioteka "Simeon Piščević" uz podršku Opštine Šid i Ministarstva za kulturu.

Međunarodni muzički festival harmonike "Šidfest", započeo je sjajnim koncertom mladog Banjalučanina Radovana Ivanovića, i studenta Akademije umetnosti, a uživanje upotpunila je flautiskinja Deana Simić.

Najveći uspeh Radovan je, prema sopstvenim rečima, ostvario upravo na Svetskom kupu u Švajcarskoj gde je u master kategoriji, u kojoj su se takmičila 24 takmičara iz celog sveta, u uzrastu od 18-32 godine pobedio.

Po završetku koncerta, predstavnici Rotari kluba iz Sremske Mitrovice su predsedniku Opštine Šid Zoranu Semenoviću, uručili simbolično ček na 500.000 dinara za kupovinu nove harmonike učenicima osnovne muzičke škole "Filip Višnjić" u Šidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: