U toku druga faza radova na održavanju Mosta slobode u Novom Sadu: Vrednost - 49,9 miliona dinara

Most slobode, jedan od simbola Grada Novog Sada, datira još iz 1981. godine, a rekonstruisan je 2005. godine, nakon što je srušen u bombardovanju.

Izvor: B92.net

Utorak, 14.09.2021.

11:49

U toku druga faza radova na održavanju Mosta slobode u Novom Sadu: Vrednost - 49,9 miliona dinara
Foto: Grad Novi Sad

Nadzorni organi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije sprovode stalan nadzor i obilazak kako ovog, tako i drugih mostova na teritoriji Grada. Pregledom Mosta slobode, stručnom procenom utvrđeno je da je most u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju. Svake godine izdvajaju se sredstva za radove na održavanju mosta u tehnički ispravnom stanju, saopšteno je iz grada Novog Sada.

U protekle dve godine obavljeni su radovi na delu mosta sa novosadske strane, odnosno na deonici iznad Keja i kupališta Štrand, pri čemu je izvršena rehabilitacija obostranih pešačkih staza, sanacija stuba uz šetalište, unutrašnja antikorozivna zaštita, čišćenje sanduka mosta, popravka dela pešačke ograde i zamena odbojnih ograda na kolovozu. Za ove radove izdvojeno je 68 miliona dinara.
Foto: Grad Novi Sad
U toku je druga faza radova na održavanju Mosta slobode, čija je vrednost 49,9 miliona dinara. Do sada je realizovana popravka pešačke ograde sa uzvodne strane mosta i dela razdelne ploče iznad stuba 10, kao i nastavak radova na antikorozivnoj zaštiti unutrašnjeg dela nosećeg sanduka mosta.
Foto: Grad Novi Sad
Trenutno se obavljaju radovi na popravci obostranih pešačkih staza sa kameničke strane mosta, na delu od spiralne silazne rampe do tunela. Na ovoj deonici, dugoj oko 123 metra, postojeće devastirane pešačke staze se ruše i izrađuju se nove. Planirano je da svi predviđeni radovi budu završeni do kraja godine, čime će znatno biti poboljšani uslovi za bezbedno i nesmetano odvijanje pešačkog saobraćaja na Mostu slobode.

Mole se vozači da povećaju opreznost na ovom delu mosta i da naročito obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju u tunelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: