Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Neuspeo tender za semafor na Bulevaru Evrope

Gradnja pešačkog semafora na raskrsnici ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope, sačekaće naredne mesece jer nije uspela javna nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

Izvor: 021.rs Novi Sad
Podeli
Foto: D. Balšić
Foto: D. Balšić

Na tender je stigla jedna ponuda grupe ponuđača koju čine novosadske firme Geodetski biro "Meridijan projekt", Gratel DOO i JKP "Put", kao i Montop Pro iz Veternika, piše 021.

Međutim, vrednost ponude bila je iznad procenjene vrednosti nabavke. Dok je UGZI posao procenio na 5.166.666,67 dinara, grupa ponuđača je smatrala da za svoj posao treba da dobije 6.299.906,61.

Odlukom komisije tender je poništen i biće ponovo raspisan u narednom periodu.

Pešački semafor na raskrsnici ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope se planira kako bi se osigurao bezbedniji prelaz biciklista i pešaka, jer trenutno na ovom delu Bulevara Evrope ne postoji pešački prelaz, a najbliži je 200 metara ili još dalje.

Ovaj pešački prelaz će se nalaziti u blizini nekadašnje kuhinje Radosnog detinjstva, na uglu Geri Karolja i Polgara Andraša, a zbog njega će biti ukinuta dva parking mesta na Bulevaru Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 131 idi na stranu