Četvrtak, 22.02.2024.

10:57

Novosađani napravili biblioteku u hodniku zgrade VIDEO

Komšije jedne zgrade na Limanu su se udružili i rešili da svoj prostor učine zanimljivijim. U hodniku su napravili malu, komšijsku biblioteku gde svako može da uzme knjigu ili da ostavi.

Izvor: B92.net, TV Prva

Novosađani napravili biblioteku u hodniku zgrade VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Sve je počelo od jedne Teodore koja je odlučila da ulepša prostor, odnosno da ulepša hodnik zgrade, tako je i nastao taj čitalački kutak.

Iako je biblioteka i dalje nekako u razvoju, stanari imaju priliku da čitaju knjige svih žanrova, a imaju i dečije knjige, tako da ovaj čitalački kutak može ponekad i da zameni odlazak u gradsku biblioteku.

"Ideja je potekla od činjenice da volim i sama da čitam knjige i uživam u tome, a došlo je do toga da sam imala potrebu da nešto uradim sa ormarom koji je služio za dečiju odeću koji smo trebali da izbacimo iz stana i onda sam rekla da spojim lepo i korisno", rekla je Teodora Banković.

Kako navodi Banković, svako od komšija može da donese knjige.

"Za početak, kada sam postavila našu biblioteku, ja sam stavila nekih desetak knjiga, a kao što možete da vidite, sad ih već imamo dosta više, jer su se komšije odmah tome i pridružile, tako da svako može da donese svoju knjigu, može da pozajmi knjigu koja mu se sviđa i kad je pročita da je vrati", rekla je Banković.

"Mislim da su reakcije generalno pozitivne, da im se sviđa ideja, tako da verujem da ćemo kako vreme bude dalje proticalo, da će ideja sve više zaživeti", zaključila je Banković.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: