Četvrtak, 01.02.2024.

11:43

Novi Pazar dobio novu toplanu na biomasu: Uskoro izgradnja još jedne VIDEO

Novi Pazar je dobio novu toplanu, i to na biomasu.

Izvor: B92.net, TV Prva

Novi Pazar dobio novu toplanu na biomasu: Uskoro izgradnja još jedne VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Novi Pazar sada može da se pohvali stabilnim grejanjem i to zahvaljujući novoj toplani. Takođe, ima dosta mesta za nove priključke na daljinsko grejanje.

Iz javno komunalnoh preduzeća u Novom Pazaru su otkrili da uskoro počinju radovi na izgradnji još jedne savremene toplane u ovom gradu i to u naselju Lug. Takođe i ona će koristiti ekološki prihvatljiva goriva.

"To je jedan od prvih benefita što ste pomenuli. Taj stabilan, kontinuiran rad. Sistem je inertan i kada upalimo tu biomasu i krenemo da trošimo drvnu sečku, postrojenje se uopšte ne gasi. Tako da imamo stabilnije i kvalitetnije grejanje", rekao je Nemanja Mančić, direktor JP "Gradska toplana".

Kako je Mančić naveo, energenata ima i više nego dovoljno.

"Kvalitet samih energenata je na mnogo visokom nivou i nema apsolutno nikakvih problema u snabdevanju", rekao je Mančić.

Nova toplana u postrojenju u Lugu će imati još savremeniji sistem obezbeđivanja toplatne energije i proizvodnju tako što će koristiti toplotne pumpe.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: