Petak, 29.09.2023.

18:02

Beograd izbliza: Nova scena za najmlađe; "Nezapamćeno interesovanje"

Ove jeseni Beograd je postao bogatiji za još jedne "daske koje život znače".

Izvor: B92.net

Beograd izbliza: Nova scena za najmlađe;
Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Naime, Opština Savski venac je na radost svih svojih stanovnika, ali i na radost građana celog Beograda, a naročito na oduševljenje naših najmlađih sugrađana, otvorila prvu dečju scenu – Teatar "Zmaj" u prostorijama Češkog doma, u Ulici Svetozara Markovića.

Pozornicu je zvanično otvorio zamenik predsednika Opštine, Uroš Tripković, koji je u svom uvodnom obraćanju istakao da je scena "Zmaja" prva ovakva scena koja će kroz svoje postojanje prikazati mnoga umetnička dostignuća, afirmišući pozorište za decu i pozorišnu umetnost i izgraditi novi brend Savskog venca.

"Prikazaćemo sjajne predstave koje deci otvaraju veliki prostor da svoju kreativnost i maštovitost pretoče u umetnost. Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste rekordan broj prijavljenih mališana. Danas smo proveli predivne trenutke i uživali sa više od 150 mališana i njihovih roditelja, koji će poneti predivne utiske baš sa ove scene. Sve karte za izvođenje prve predstave su podeljene u jednom danu, što je fenomenalan pokazatelj da radimo pravu stvar za najmlađe", poručio je zamenik predsednika Opštine.
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Nakon svečanog otvaranja pred velikim brojem ljudi, izvedena je predstava "Perica i Marica i opasna starica" koja je oduševila prisutne koji su znali da nagrade sjajan performans dugačkim aplauzom.

Govoreći o realizovanim aktivnostima, Tripković je naglasio da je ovo još jedan fantastičan idejni projekat Opštine na koji je posebno ponosan jer je namenjen deci.

"Danas čvrsto ujedinjujemo oko istog cilja, a to je da najmlađima pokažemo pažnju i dodatno im ulepšamo detinjstvo", podvukao je zamenik predsednika Opštine Savski venac.
Foto: B92.net/D.P.
Portal B92.net odlučio je da se uveri da su naši najmlađi sugrađani zaista dobili scenu kakvu zasluzužuju i koju su dugo godina čekali.

Koliko je veliko interesovanje za pozorište "Zmaj", pokazala je i činjenica da su već tokom srede bile podeljene apsolutno sve karte za predstave koje se održavaju i ove subote i nedelje.

"Tačno je, bukvalno sve karte za predstave koje će se održati u subotu i nedelju su već sada podeljene. Izuzetno je veliko interesovanje. Najbolje bi bilo već u ponedeljak da rezervišete karte za naredni vikend", ljubazno nam je rečeno iz Opštine Savski venac.

Sve je spremno

Foto: B92.net/D.P.
Plakati izlepljeni širom Ulice Svetozara Markovića najavljuju bogatu scenu ovog pozorišta.
Foto: B92.net/D.P.
Oduševljenje teatrom sa nama su podelili i roditeji mališana, koje smo zatekli u blizini teatra, a koji će od sada u svom neposrednom komšiluku imati priliku da svoju decu usmere na kvalitetan sadržaj.

"Najiskrenije, bar malo mi je laknulo nakon otvaranja teatra. Prvo, blizu je kuće, jer mi stanujemo samo jednu ulicu odavde. Drugo, sad znam gde mi dete odlazi, kako provodi vreme i znam da će, barem tokom tog vremena koje provodi u pozorištu, bar tokom trajanja te predstave prilagođene njenom uzrastu, biti daleko od brutalnosti, nasilja i mnogih drugih neprikladnih stvari koje može videti na internetu, na televiziji, a u krajnjem slučaju, i na ulici. Ohrabrujuće je što i drugi roditelji razmišljaju kao ja, jer kao što ste se i samo uverili, zainteresovanost je nezapamćena, a karte su planule. Sjajan projekat", podelila je utiske sa portalom B92.net jedna majka.
Foto: Profimedia
U glavnom programu, do kraja godine, na repertoraru će se subotom i nedeljom održavati najaktuelnije dečje predstave, a početak svakog izvođenja biće u 12 časova.

Svi zainteresovani koji još nisu iskoristili ovu mogućnost, mogu da rezervišu svoje besplatne ulaznice pozivom na broj 011/2061-913, radnim danima od 8 do 15 časova.

Ulaznice se preuzimaju svakog četvrtka na šalteru Opštine Savski venac od 8 do 20 uz ličnu kartu.

Karte su besplatne, ali treba imati u vidu da je broj mesta ograničen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: