Sreda, 13.09.2023.

09:27

Defile niških biciklista u okviru Evropske nedelje mobilnosti u Nišu

U okviru Evropske nedelje mobilnosti Grad Niš, Udruženje biciklista "Karavan tim" i EU info kutak Niš organizuju "Defile niških biciklista" u nedelju, 17. septembra 2023.

Izvor: Niške vesti

Defile niških biciklista u okviru Evropske nedelje mobilnosti u Nišu
Foto: Shutterstock/baranq

"Pozivamo vas da nam se pridružite sami ili u društvu članova porodice, prijatelja, kolega, nastavnika. Ovom aktivnošću želimo da afirmišemo korišćenje bicikla u gradskom saobraćaju kod svih generacija, skrenemo pažnju na značaj koji vožnja biciklom ima za zdravlje ljudi i životnu sredinu", saopštili su organizatori.

Tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti je "Ušteda energije", a slogan "Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!" usmerena je na mogućnosti uštede goriva i energije uopšte i to kroz motivaciju građana da koriste aktivne vidove kretanja, promociju obnovljivih vidova energije u mobilnosti i zagovaranje što manje zavisnosti od upotrebe automobila.

Okupljanje biciklista učesnika zakazano je za nedelju, 17. septembar u 11 časova na Trgu Kralja Milana, dok će defile krenuti u 11:30 časova. Za učešće dece mlađe od 12 godina obavezno je prisustvo roditelja ili staratelja. Ruta je duga 8 km i potrebno je oko 45 minuta lagane vožnje uz obezbeđeno prisustvo redara i saobraćajne policije koji će brinuti o bezbednosti svih učesnika.

Sportske igre – Biciklistička vožnja se završava u Parku Čair gde će po dolasku biciklista od 12.15h, za sve učesnike Defilea koji žele, ali i ostale zainteresovane prolaznike i posetioce najvećeg gradskog parka, biti organizovan program uz različite sportske igre koji će predvoditi naši saradnici iz Dečije akademije sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: