Potvrđeno za B92.net: Dojava o bombi je lažna – fakultet se vratio redovnim aktivnostima FOTO

Nadležne ekipe Ministarstva unutrašnjh poslova nakon pristigle dojave o bombi detaljno su pretražili sve prostorije i teren u neposrednoj blizini Agronomskog i Tehničkog fakulteta u Čačku.

Izvor: B92.net, RINA

Sreda, 29.03.2023.

12:11

Potvrđeno za B92.net: Dojava o bombi je lažna – fakultet se vratio redovnim aktivnostima FOTO
Foto: RINA

"U 25 do 11 smo dobili obaveštenje, odnosno naredbu za evakuaciju, da je u svim zgradama fakulteta u okviru Univerziteta u Kragujevcu eksplozivna naprava razorne moći. Kao dekan fakulteta, sam prvo obavestio policiju, a oni su u brzo stigli. Nakon što su došli, evakuisani su svi studenti i zaposleni i preduzeta je akcija od strane policije da se naprava pronađe", rekao je za b92.net dekan Agronomskog fakulteta prof. dr Tomo Milošević.

Policija iz Čačka nam je potvrdila da su ekipe na terenu.

"Nakon izvršenog uviđaja, policija nije pronašla nikakav uređaj ili napravu, tako da smo se mi, kao zaposleni, i studenti vratili u prostorije fakulteta", zaključio je dekan.
Foto: RINA
"Nakon detaljne pretrage ustanovljeno je da je dojava o eksplozivnoj napravi u prostorijama fakulteta bila lažna. Prostor je potpuno bezbedan, tako da svi studenti i zaposleni na oba fakulteta mogu da nastave sa svojim redovnim aktivnostima", potvrđeno je za RINU u Policijskoj upravi Čačak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: