Utorak, 20.02.2024.

10:10

Teretni saobraćaj se izmešta iz centra grada: Uskoro i nova industrijska zona VIDEO

Konačno će se ostvariti san meštanima rudničko-takovskog kraja, jer će gradnjom nove obilaznice teretni saobraćaj biti izmešten iz centra grada, a biće i najbrža veza sa auto-putem Miloš Veliki.

Izvor: B92.net, TV Prva

Teretni saobraćaj se izmešta iz centra grada: Uskoro i nova industrijska zona VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca teku planiranom dinamikom i gradnja ove saobraćajnice automatski će značiti i razvoj industrije, takođe i novih radnih mesta. Ovo je dugo očekivana obilaznica oko Gornjeg Milanovca, koja će ako svi rokovi budu ispoštovani, biti gotova do oktobra ove godine.

Ova deonica duga je nepunih 10 kilometara i nije ni malo lak zadatak, a za Gornji Milanovac znači i nove mogućnosti.

"LOT1 je potpuno nova izgradnja saobraćajnice, na kojoj se nalaze četiri mostovske konstrukcije, jedan nadvožnjak, tri armirano-betonska zida, dve sanacije klizišta, dve konstrukcije od armirane zemlje i konstrukcija od šipova, jedna potpuna konstrukcija na šipovima. Dok je druga deonica, LOT2, rekonstrukcija postojećeg državnog puta", rekao je Nenad Gligorijević, direktor projekta.

"Imamo potencijal razvoja od Gornjeg Milanovca sve duž pristupne saobraćajnice do samog Takova i na taj način ćemo i planirati dalji razvoj grada. Kao što znate, planirali smo i jednu veliku industrijsku zonu, oko 30 hektara je već opredeljeno zemljišta za industrijsku zonu uz samu pristupnu saobraćajnicu koja se nalaze negde na polovini između Gornjeg Milanovca i Takova, znači negde na pet kilometara pristupne saobraćajnice", rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Sa završetkom ove obilaznice za stanovnike Gornjeg Milanovca život će biti značajno kvalitetniji jer će bez većeg zadržavanja prolaziti gradskim jezgrom, a vrednost radova je procenjena na oko 30 miliona evra.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: