Počinju radovi u Rakovici: Izvode se u više faza – menja se režim saobraćaja više linija

Tokom radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u Ulici oslobođenja u Rakovici doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 29.05.2023.

13:08

Počinju radovi u Rakovici: Izvode se u više faza – menja se režim saobraćaja više linija
Ilustracija/Foto: serato / Shutterstock.com

Radovi se izvode na delu od zone raskrsnice Ulice oslobođenja, Vladimira Vujovića i Vlastimira Lazarevića do zone raskrsnice Ulice oslobođenje i Kružnog puta Rakovica.

Kako saopštava Beoinfo, radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 2v – radovi na kolovozu Ulice oslobođenja (desna polovina kolovoza), na delu od zone raskrsnice sa Letićevom ulicom do zone raskrsnice sa Putem za kamenolom, gledano u smeru ka gradu.

Tokom izvođenja radova vozila sa JLPP-a će se u zoni radova kretati preostalom širinom kolovoza od 4,7 metara, uz naizmenično propuštanje regulisano pokretnim semaforima i saobraćajnim znakovima. Radovi će se izvoditi od 30. maja do 8. juna.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, menja se režim rada linije 501, i to tako što će vozila u smeru ka terminusu "Petlovo brdo" saobraćati trasom: Letićeva – Oslobođenja – Sretena Popovića – 13. oktobra – Palih boraca – Josipa Talarevića – 13. oktobra – Sretena Popovića – Oslobođenja i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Privremeno se izmešta stajalište "Kijevo" za linije 47, 94, 501, 504 i 47N, gledano u smeru ka naselju Resnik. Ovo stajalište će biti izmešteno na poziciju koja se nalazi oko 50 metara posle zone raskrsnice sa Letićevom ulicom.

Faza 2b – radovi na kolovozu Ulice oslobođenja (leva polovina kolovoza), na delu od zone raskrsnice sa Letićevom ulicom do zone raskrsnice sa Putem za kamenolom, gledano u smeru ka gradu. Tokom izvođenja radova vozila sa JLPP-a će se u zoni radova kretati preostalom širinom kolovoza od 3,5 metara, uz naizmenično propuštanje regulisano saobraćajnim znakovima. Radovi će se izvoditi od 9. do 18. juna.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi menja se režim rada linija 501, tako što će vozila sa linije 501 u smeru ka terminusu "Petlovo brdo" saobraćati sledećom trasom: Letićeva – Oslobođenja – Sretena Popovića – 13. oktobra – Palih boraca – Josipa Talarevića – 13. oktobra – Sretena Popovića – Oslobođenja i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom, navodi se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: