Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Vučić o gradnji metroa: "Sada Beograđani treba da izaberu vagone"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Pariza da će da predsednikom Francuske Emanuelom Makronom govoriti i o gradnji metroa u Beogradu.

Izvor: Tanjug, B92.net Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/PinkBadger
Foto: Depositphotos/PinkBadger

"Izgradnja metroa nije više samo priča, izborna priča, već stvarnost koja će se dogoditi. Uz metro će Beograd dobiti važne prednosti, izjednačiti se sa mnogim vaznim evropskim centrima", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je realan rok za njegovu izgradnju 2028. godina, Vučić je rekao da će se pokušati da se završi do kraja 2027. ili 2028. godine.

"Trebalo bi da Beograđani izaberu vagone", poručio je.

"Sutra ćemo preciznije i više pričati o tome, dodatno ću razgovarati sa Makronom. Finansiranje je rešeno, 80 miliona kroz trezor Francuske banke, ostalo preko komercijalnih banaka. Nemamo problem sa javnim dugom", rekao je Vučić.

Kada je reč o bilateralnim odnosima, Vučić je podsetio da je trgovinska razmena između Srbije i Francuske 2019. dostigla 1,2 milijarde, a bila bi, kaže, danas i veća, umesto pada od šest odsto u 11 meseci prošle godine, zbog pandemije korona virusa.

Vučić je rekao da su za Srbiju važni projekti koje realizuje sa francuskim kompanijama, Suec za deponiju Vinča, aerodrom koji Vansi gradi velikom brzinom, ali svakako i izgradnja metroa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.