Novi cenovnik za reklamiranje na javnim površinama u Beogradu

Na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojen je predlog Odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina u prestonici. Između ostalog, ovo obuhvata i reklamiranje, pa će tako novi cenovnik stupiti na snagu 2021. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2020.

18:45

Novi cenovnik za reklamiranje na javnim površinama u Beogradu
Foto: Depositphotos, tinnitusdoll

Najskuplja je taksa za kvadratni metar bilobrda što iznosi 53,50 dinara dnevno. Sledi korišćenje reklamnih panoa na zgradama, ogradama gradilišta, zaštitnih prekrivača građevinskih skela i postavljanje transparenata između stupova. U ekstra zoni jedan kvadrat dnevno za ove pozicije iznosi 26,75 dinara.

Reklamne zastave na Dedinju ili Adi Ciganliji koštaće 481 dinar mesečno po zauzetom kvadratu, prenose Novosti.

Prema predlogu Odluke o izmeni Odluke o nadoknadama za korišćenje javnih površina, ukoliko nadležni organi nisu izdali dozvolu, a reklama se ipak pojavi na bilbordu u ekstrazoni recimo, cena jednog kvadrata dnevno iznosi 80,25 dinara. Kada je reč o plakatima, taksa će u tom slučaju biti 48,15 dinara dnevno po kvadratnom metru, odnosno nešto više od 1.400 dinara mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: