Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Beograđanka otvara vrata do kraja godine: Kako će izgledati? VIDEO/FOTO

Čuvena Beograđanka, koja je od novembra prošle godine u vlasništvu kompanije Marera Properties, nakon 12 meseci intenzivnih radova na sveobuhvatnoj rekonstrukciji, otvoriće vrata poslovnoj zajednici do kraja 2021. godine, saopšteno je danas.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Marera Properties
Foto: Marera Properties

"Veliko je interesovanje za poslovni prostor A klase u renoviranoj Palati Beograd. Sada već možemo da kažemo da je skoro 70 odsto prostora izdato, a sudeći po broju upita od strane zainteresovanih kompanija, verujemo da će do završetka radova krajem godine, zgrada biti u potpunosti popunjena", izjavila je Milana Srećkov, direktor kompanije Marera Properties.

Kompletna rekonstrukcija Palate Beograd - nekadašnje najviše zgrade Balkana, prve pametne zgrade i jednog od najznačajnijih simbola Beograda - počela je krajem prošle godine, podsećaju iz kompanije.

Foto: Marera Properties
Foto: Marera Properties

Kako dodaju, u kompletno uređenje unutrašnjeg prostora od petog do 23. sprata zgrade, kao i renoviranje fasade, zamenu stakala i postavljanje spoljašnjeg osvetljenja, Marera investira više od osam miliona evra.

Foto: Marera Properties
Foto: Marera Properties

"Objekte renoviramo prateći poslednje svetske trendove - u građevini, tehnologiji i arhitekturi. Najbolji primer toga je već završena rekonstrukcija Kalemegdan Biznis Centra, nekadašnje fabrike Beko, koja je od oronule zgrade pretvorena u savremeni, multifunkcionalni biznis centar u kome danas radi više od 2.000 ljudi. Na Palati Beograd ćemo tako, na primer, izgraditi zelene parkovske površine na prostranim terasama zgrade na petom i šestom spratu. To je inovacija koja do sada nije primenjena na našem tržištu", ističe Srećkov.

Foto: Marera Properties
Foto: Marera Properties

Paralelno sa radovima na rekonstrukciji Palate Beograd, započeto je i renoviranje BIGZ-a koji je u vlasništvu Marere od februara ove godine. Zgrada BIGZ-a će po planu biti gotova do kraja 2022. godine.

Foto: Marera Properties
Foto: Marera Properties

Marera Properties, podsetimo, bavi se akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene. Portfolio kompanije čini više od 200 hiljada metara kvadratnih kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.