U narednom periodu Sporazum Beograda i Dubaija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Mubaraka Saida Ahmeda Buršida Al-Daherija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.10.2021.

17:38

U narednom periodu Sporazum Beograda i Dubaija
Foto: Beoinfo

"Ambasador Al-Daheri i ja razgovarali smo o važnosti saradnje u vremenu pandemije kovida-19, iskustvima koja smo stekli tokom izazovnih meseci iza nas, načinu da brže izađemo iz krize i zaključili smo da samo zajedničkim snagama možemo graditi bolju budućnost. Primer velikog uspeha UAE jeste i velika svetska izložba EKSPO 2020, koja se trenutno održava u Dubaiju", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata je istakao da su odnosi naše dve zemlje veoma dobri i razvijeni, sa znatnim usponom ekonomske saradnje, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Ova saradnja će biti još značajnija, s obzirom da je u postupku usvajanje teksta Sporazuma sa Dubaijem, koji bi u narednom periodu trebalo da se potpiše.

"Zahvalan sam na pomoći koju su UAE pružili našoj zemlji prošle godine, kada su poslali 10 tona zaštitnih medicinskih sredstava, kao prvi deo pomoći u borbi protiv korona virusa. Grad Beograd je takođe uvek tu da nastavi da pruža svaki vid pomoći i saradnje", zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: