Beograd - Društvo - B92 Lokal

Sindikat: Kontrolisati da li se nose maske u gradskom prevozu

Predsednik Saobraćajnog sindikata GSP "Beograd" Aleksandar Jokić pozvao je danas komunalnu miliciju da primenjuje mere Kriznog štaba i počne da kontroliše da li putnici ulaze s maskom u vozila gradskog saobraćaja.

Izvor: FoNet Beograd
Podeli
Foto: depositphotos/xerox123.mail.ua
Foto: depositphotos/xerox123.mail.ua

Molimo vas da se uključite u kontrolu da li putnici nose maske u autobusima trolejbusima i tramvajima, navodi u apelu koji je Saobrajani sindikat uputio Komunanoj miliciji.

Predsednik tog sindikata podseća da je Krizni štab je sredinom prošle godine odlučio da oni koji ne nose maske ne mogu ni da uđu u javni prevoz, ali se i dalje često mogu videti oni koji ovu meru ne poštuju.

"Nažalost, sve ih je više. Iako broj obolelih od korone ponovo raste, a poslednjih dana je novozaraženih koliko ih je bilo početkom jeseni i dalje ima onih koji u vozila javnog prevoza ulaze bez maske", ističe Saobraćajni sindikat GSP.

U apelu je koji se traži reagovanje komunalne milicije predloženo da se urade "tačkaste kontrole na više mesta u Beogradu", da se onima koji ne nose maske napišu prekršajne prijave, a da se te aktivnosti objave u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 470 idi na stranu