Aplikacija za javni prevoz uskoro dostupna Beograđanima – evo čemu služi

Očekuje se da se novi sistem naplate karata upotpuni aplikacijom do kraja juna, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 05.06.2023.

15:41

Aplikacija za javni prevoz uskoro dostupna Beograđanima  – evo čemu služi
Foto: Shutterstock/Alex Linch

Na osnovu aplikacije, putem GPS-a, kako Grad tako i građani će moći da dobiju tačnu informaciju gde se nalazi koje vozilo, saopštava Beoinfo.

Istovremeno, ovom aplikacijom moći će da se plati karta putem kreditne kartice ili SMS-a.

"Očekujemo da do kraja meseca proradi aplikacija pomoću koje će građani moći i da prate vozila koja su im potrebna – sve autobuse, trolejbuse i tramvaje, kao i da kupuju karte. Mi danas nemamo GPS, jer nam iz Kentkarta nisu dali šifre za opremu koju je Grad platio. Toliko o njihovoj "brizi" o građanima, koju već nekoliko puta potenciraju u svojim saopštenjima", rekao je Šapić.

Kako gradonačelnik navodi, trenutno ljudi ne mogu da prate autobuse zbog starog sistema koji su platili i ne mogu da koriste.

"Zato radimo novu nabavku. Ugrađujemo novi sistem i dobra strana svega je što će novi sistem biti daleko kvalitetniji od prethodnog", rekao je gradonačelnik Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: