Prevara, osveta, eksplicitne scene u novim epizodama "A Very British Scandal"

Ništa ne mami ili zaokuplja pažnju u stvarnosti ili na filmu kao sočan skandal. Ljubav, mržnja, strast, bes... i sve to pred budnim okom javnosti. Ovo je fokus nove BBC-jeve serije "A Very British Scandal" koja dramatizuje svetski poznat, zloglasni razvod vojvotkinje od Argila Margaret Kembel (Kler Foj) i njenog supruga, vojvode od Argila Ijana Kembela (Pol Betani), koji je šezdesetih godina prošlog veka šokirao društvo optužbama za neverstvo, seksualnim skandalom i iznošenjem prljavog veša.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2021.

16:17

Prevara, osveta, eksplicitne scene u novim epizodama
Foto:Profimedia

Jedan od najskandaloznijih momenata tokom njihovog dramatičnog razvoda dogodio se kada je isplivala eksplicitna fotografija vojvotkinje koja pruža oralni seks nepoznatom muškarcu, a Margaretin identitet je otkrila njena biserna ogrlica, piše Gardijan.

"A Very British Scandal" je druga sezona serije o medijski propraćenim skandalima ljudi iz britanskog javnog života, a prethodi joj prva sezona koja prati liberalnog poslanika britanskog parlamenta Džeremija Torpa (Hju Grant) kroz tri epizode ​​i niz događaja koji su usledili kao rezultat njegove homoseksualne veze sa dvadesetjednogodišnjim Normanom Džozefom (Ben Višo).

Mini-serija prati Torpovu vezu sa mladićem, Normanovu ucenu i očajnički, radikalan potez kojim Torp pokušava da spase svoju političku karijeru, koja je ugrožena sebičnošću osvetoljubivog bivšeg ljubavnika.

Prateći ton prve sezone, "A Very British Scandal" je inscenirao intenzivnu ljubavnu vezu između oženjenog Kembela i članice visokog društva Margaret, kraj ljubavi, koji se ubrzo pretvorio u mržnju i bespoštednu borbu supružnika da unište jedno drugo jer početna strast nije mogla da prevaziđe Kembelovu naglu i nezgodnu prirodu i zlobno i nasilno ponašanje.

Na njenu sreću, Margaret je ravnopravan protivnik, a njena izdržljivost i neosetljivost pomažu da je zaštiti od niskih udaraca bivšeg muža, kome je prethodno finansijski pomagala.

Ljuti muž je svoju bivšu suprugu prikazao kao promiskuitetnu i nemoralnu i optužio je da je tokom braka imala čak 88 ljubavnika, uključujući filmske zvezde, članove kraljevske porodice i političare, prenosi Dejli mejl.

Portret glavne junakinje u seriji scenaristkinje Sare Felps (poznate po adaptacijama krimi-romana Agate Kristi i po adaptacijama Olivera Tvista, Velika očekivanja i romana JK Rouling "The Casual Vacancy") takođe sugeriše da su njeni seksualni apetiti bili nezasiti.

Već u prvih tridesetak minuta prve epizode ​​prikazane su tri scene seksa koje su izazvale komentare, reakcije i polemike celokupne britanske javnosti.

Glavna glumica Kler Foj, najpoznatija po svojoj zapaženoj ulozi u izuzetno uspešnoj i hvaljenoj seriji "Kruna", izrazila je nezadovoljstvo zbog snimanja scena seksa, zbog čega se osećala "razotkrivenom i eksploatisanom".

Neprijatno iskustvo glumice na neki način podseća na doživljaje lika koji tumači. Margaret je tokom suđenja javno kritikovana, a njena intimnost i privatnost su javno razotkriveni kroz priče ili mitove o njenoj nimfomanskoj prirodi i eksplicitne fotografije.

Do sada je prikazana samo prva epizoda serije, a već se podigla prašina oko pikantnih detalja ove britanske priče. Sa interesovanjem i nestrpljenjem iščekujemo nove nastavke u kojima sigurno neće nedostajati ni polemike, ni strasti, ni vriske i besa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: