Kusturica reaguje: "Kostić da ide na poligraf"

"S obzirom na to da postoje osnovane sumnje da predsednik SANU Vladimir Kostić govori na televiziji ono što kasnije pobija u privatnom i javnom diskursu, a najviše u pismu upućenom meni, predlažem da se prijavi nadležnoj instituciji i da ide na poligraf", poručio je reditelj Emir Kusturica.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kusturica je za "Novosti" odgovorio na reagovanje predsednika SANU povodom rediteljevog javnog zahteva da se njegovo ime ukloni sa spiska kandidata za članstvo u Akademiji.

Predsednik SANU odgovorio Kusturici

Kostić je prethodno uputio otvoreno pismo Kusturici u kojem je, između ostalog, naveo da nije tačno da je on tražio da slavnog reditelja za članstvo u SANU kandiduje Odeljenje za jezik i književnost, umesto novostvorenog Odeljenja za umetnost.

Podsetimo, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, u otvorenim pismom javnosti povodom odbijanja kandidature reditelja Emira Kusturice za članstvo SANU i optužbi reditelja da se on (Kostić) meša u izbor novih članova, navodi da Kusturica još nije zvanično kandidat za članstvo u SANU.

Kusturica odbio kandidaturu za SANU

Predsednik SANU napominje da "u proceduralnom smislu, Odeljenje jezika i književnosti (OJK) nije do sada kandidovalo gospodina Emira Kusturicu kao kandidata na izborima za članstvo u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), koji su planirani za novembar ove godine jer se po proceduri izbora to može dogoditi u aprilu ili maju.

Kostić je odgovorio i na Kusturičine reči da ne veruje u dobre namere Vladimira Kostića, a najmanje "u njegovo viđenje budućnosti Kosova i Metohije" porukom da Kusturica ne zna šta on (Kostić) misli o tragediji otetog Kosova i Metohije, niti želi da se po pitanju patriotizma nadgornjava sa bilo kim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 33 idi na stranu