Otvara se digitalna čitaonica u Ateljeu 212

U utorak, 27. decembra 2021. godine, u sklopu obeležavanja 65 godina postojanja Pozorišta Atelje 212, biće otvorena jedinstvena DIGITALNA ČITAONICA u okviru koje će pozorište predstaviti svoje umetničko nasleđe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Atelje 212 je od samih svojih početaka bio mesto koje je govorilo jezikom budućnosti i to ne samo kao mesto pozorišnih dešavanja, već i mesto otkrića novih tokova i trendova na kome je mlada publika nalazila prostor za novi, svoj, doživljaj pozorišta.

Projekat digitlizacije celokupneArhive pozorišta omogućiće profesionalcima, studentima, pozorišnim stvaraocima, ali i širokoj javnosti uvid u celokupnu istoriju Ateljea 212, omogućiće zaštitu postojeće arhive i doprineće osavremenjavanju načina prezentovanja građe. Na taj način, Atelje 212 će i dalje ostati mesto otkrića za novu generaciju naše buduće, verne publike, mesto koje nosi novo originalno i provokativno tumačenje pozorišta, uzbudljivo mesto koje poznaje duh vremena i kreira pozorište kao proctor jedinstvenog doživljaja, neuporedivog sa drugim sadržajima koji nas okružuju.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ovaj projekat je nastao uz podršku Ministarstva culture i informisanja Republike Srbije i uz stručnu pomoć Biblioteke grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu