Vodimo vas na predstavu "Strah od leptira"

Predstava “"Strah od leptira" po tekstu Galine Maksimović, koji je nastao po motivima romana "Poljubac žene pauka" Manuela Puiga, a premijerno je izvedena 16. septembra na sceni "Aleksandar Popović" u Teatru Vuk.

Izvor: B92
Podeli

Petoro najbržih čitalaca koji na mail lifestyle@b92.net pošalju svoje podatke (ime, prezime i broj telefona) osvojiće po dve karte za predstavu "Strah od leptira", koja se igra u 20h u Teatru Vuk.

Režiju potpisuje Isidora Goncić, a igraju Dušan Kaličanin i Zoran Pajić. Predstava je plod nastavka saradnje Teatra Vuk i Merlinka festivala uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Ovom predstavom nekadašnja UK "Vuk Stefanović Karadžić" otvara sezonu 2019/2020. i predstavlja novo ime Teatar Vuk.

"Strah od leptira!" je predstava o slobodi do koje se jedino može doći kroz borbu. Borbom sa spoljašnjim svetom i borbom unutar nas samih. Borbom za bolji svet. Ovo je predstava o slobodi koja je jedini smisao života i do koje se dolazi ljubavlju.

Na koji način borba za novo, drugačije društvo, za slobodu u političkom smislu i borba za drugačiju seksualnu orijentaciju, za slobodu ljubavi može spojiti dva bića? Dva muškarca? U zatvorenom, rigidnom sistemu koji odbacuje mogućnost svake promene, sama ideja nečeg novog, do tada nepoznatog, otvaranja novih mogućnosti izazova strah, otpor, mržnju i nasilje.

Simbolično i stvarno zatvoreni u četiri zatvorska zida, dva zatvorenika Nikola i Vjeran pokušavaju da glasnim sanjanjem, pričanjem priča i prepričavanjem filmskih zapleta pobegnu makar u mašti iz surove sive stvarnosti. U tom procesu oni se suočavaju sa samima sobom i svojim pogledima na svet i doživljavaju transformacije. Кao leptiri, svako na svoj način, oživljavaju potpunu metamorfozu, menjajući sebe, pokušavaju da promene svet, tananim zamahom svojih krila i dostignu slobodu.

Ali najgori je onaj zatvor koji sami sebi stvorimo.

Autor scenografije je Milan Miladinović, kostime je osmislila Mina Miladinović, a producent predstave je Predrag Azdejković.

strana 1 od 5 idi na stranu