"Nasrtaji na njen život" u SNP-u

Nova dramska predstava Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu "Nasrtaji na njen život", Martina Krimpa u režiji Anđelke Nikolić, premijerno će biti izvedena 26. novembra na sceni "Pera Dobrinović".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2009.

16:22

Default images

"To je delo koje u našem pozorišnom životu"ponovo uspostavlja neke relevantne standarde", ocenio je direktor Drame SNP-a Aleksandar Milosavljević na konferenciji za novinare.

Napominjući da je nije bilo lako doći do teksta tog savremenog engleskog pisca, jer su i druga pozorišta želela da ga postave na scenu, kao ni do rediteljke koju su takođe mnogi želeli da angažuju, on je istakao da je ta predstava bila planirana pre udara ekonomske krize na teatarsku delatnost.

U sezoni koja "apsolutno nije naklonjena pozorištu", Drama je odlučila da i u znatno suženim mogućnostima "izgura" repertoarsku liniju koja, predstavama poput ove, dostiže evropske i svetske standarde, rekao je Milosavljević podsetivši da je proteklih šest godina bilo još nekoliko sličnih poduhvata SNP.

Ističući da je dugo zainteresovana za taj Krimpov dramski tekst, koji se uklapa u njena rediteljska interesovanja, odudarajući od klasičnog teatra i predstavljajući u neku ruku istraživački rad u pozorištu, Nikolićeva je naglasila da je adaptacija predstave nastala u ravnopravnoj saradnji sa glumcima i dramaturgom Svetislavom Jovanovim.

Ta "ona" je neka univerzalna, mitska osoba i u predstavi smo se bavili nasrtajima na život svakog od nas "pojedinca, Novosađana, Srba, Balkanaca, Evropljana, ljudi uopšte, šta nas napada ali i kako mi pokušavamo da napadnemo, saznajemo, osvojimo život", rekla je Nikolićeva.

U drami "Nasrtaji na njen život" igraju Draginja Voganjac, Tijana Maksimović, Jovana Mišković, Marija Medenica, Milica Grujičić, Igor Pavlović, Marko Savić, Milan Kovačević, Miroslav Fabri i Nenad Pećinar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: