Kultura

Nedelja, 13.02.2022.

11:56

Fanovi Evrovizije plaču zbog pesme koju su Ukrajinci izabrali VIDEO

Ukrajinci su sinoć izabrali pesmu koja će ih predstavljati na Eurosongu u Torinu.

Izvor: index.hr

Fanovi Evrovizije plaču zbog pesme koju su Ukrajinci izabrali VIDEO
Foto: Profimedia

Pjesma "Тіні забутих предків", odnosno "Senke zaboravljenih predaka" pevačice Aline Paš je proglašena najboljom, a odmah po objavi pobednika kladionice su počele da divljaju. Sat vremena nakon objave Ukrajina se popela na peto mesto kladionica, a sinoć oko ponoći već se popela na drugo mesto i za sada je jedan od favorita za pobedu.

Ukrajinska pevačica u etno odeći s pesmom tradicionalnog prizvuka oduševila je i Ukrajinu i ostatak Evrope, a Jutjub je od sinoć preplavljen reakcijama evrovizijskih fanova koje je dirnula izvedba Ukrajinke.

"Ovo je nešto totalno drugačije. Tako je moćno, mračno, ali opet moderno", govore fanovi, koji su mahom komentarisali i kako su zaplakali zbog pesme-

"Naježio sam se. Glas joj je neverovatan, toliko je strasti i emocije u ovoj pesmi. Ovo moram sve prevesti na engleski. Nešto se dogodilo u meni", govori Eurovoxx koji godinama prati Evroviziju.

"Ako ovo bude zvučalo uživo dobro, mogla bi napraviti velike stvari", dodaje.

Alina Paš je ukrajinska pevačica, tekstopisac i glumica, čija muzika spaja elemente R&B-a i hip-hopa, ispreplićući ih s aspektima tradicionalnih karpatskih zvukova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: