"Džuli" iz 1983. godine je stvarno postojala VIDEO

Zvezda bivše Jugoslavije, pevač Danijel Popović, koji je 1983. godine osvojio četvrto mesto na Evroviziji sa pesmom "Džuli", danas živi i radi u Sloveniji. Manje je poznato da je pisao pesme za Severinu, Alku Vujicu, Sanju Doležal, Nives Celzijus, Bebeka, i još dosta muzičara.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 06.08.2021.

15:31

Foto: Printscreen/TV Prva

"Stvaram ceo svoj život, razlog je neizmerna ljubav prema muzici. Volim da pomažem mlađim kolegama", kaže za Televiziju Prva Danijel Popović, koji iza sebe ima 20 albuma, od kojih dva na engleskom.

"Džuli" je njegova lična karta, a Danijel priznaje da je postojala devojka po kojoj je pesma i nastala.

"To je moja kompozicija. Bila je jedna devojka na moru, zvala se Angela Basevral - zvao sam je Džuli", kaže pevač i negira da je bio u vezi sa nekom od sestara Barudžija, sa kojima je nastupao 1983. na Evroviziji.

"Nisam bio ni sa jednom u vezi, ali ne mogu da kažem da nije postojala neka iskrica", priznaje Danijel, koji iza sebe ima četiri braka i četvoro dece.

Trenutno je u petom braku, za koji kaže da je najbolji jer je, kako kaže, odrastao i prestao biti naivan sa 50 godina.

Inače, pre uspeha sa pesmom Džuli, kojom je predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji Danijel Popović je 16 godina svirao po Rusiji, prateći Zorana Milivojevića i Slađanu Milošević.

Pevač koji je rođen u Crnoj Gori, a živeo je i u Hrvatskoj, kaže da je 1983. godine predstavljajući Jugoslaviju, ostvario nešto što nije sanjao. Sada se nada da će nekada imati koncert u Srbiji, iako je već bio gost na koncertu Lepe Brene u Areni.

"Bio sam pozitivno iznenađen reakcijom publike koja je bila oduševljena. Znači da ljudi vole moju muziku", kaže Danijel.

Pogledajte video-prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: