Bez snimanja na koncertu, molim!

U rokenrol svetu sve je popularniji "trend" da se na živim nastupima zabranjuje unošenje mobilnih telefona, kamera i foto aparata, koje muzičari smatraju vrlo "uznemirujućim" jer im ometaju koncetraciju tokom nastupa.

Kultura

Izvor: Izvor: Spin

Utorak, 30.04.2013.

17:17

Default images

The Rolling Stones su 27. aprila imali iznenadni koncert u klubu "Ekopleks" u Los Anđelesu kome je prisustvovalo 700 ljudi, ali se na Jutjubu našlo tek nekoliko snimaka sa ovog koncerta, jer su organizatori na ekpresan način doneli odluku da zabrane snimanje kamerama i smartfonovima na svirci, što je obaožavaoce prilično razočaralo. U uobičajenim situacijama nekoliko sati nakon koncerta obožavaoci "Stonsa" bi nekoliko sati nakon koncerta postavili na stotine video snimaka sa koncerta.

Rolling Stones su samo još jedan u nizu bendova koji zabranjuju ili "mole" posetioce da ne koriste svetlucave ekrane telefona i kamera na koncertima. Pokretač ovog "trenda" je bend Yeah Yeah Yeahs koji je početkom meseca na ulazu Vebster Hol gde su imali koncert postavio natpis "Molimo vas ne gledajte koncert kroz objektiv vaše kamere ili foto aparata. Sklonite to sranje kao znak dobre volje prema čoveku koji stoji iza vas i benda koj stoji ispred vas".

Bend Savages je nešto kasnije stavio sličan, ali malo uljudniji poziv na njihovom koncertu u Sijetlu, a Bijonse čak nije dozvolila da mediji uopšte fotografišu njenu "Gospođa Karter šou turneju", već je to pravo ima isključivo njen menadžment.

Neki od medija su prokomentarisali da je nedostatak uređaja za snimanje učinio koncert benda Rolling Stones "starovremenskim" i još ekskluzivnijim i među posetiocima stvorio još veći stepen zajedništva, a neki od blogera su saopštili da im je to omogućilo im da se bolje koncentrišu na ono što se događalo na bini. Time je sam doživljaj imao još jači intenzitet, smatraju oni.

Sam koncert je bio vrlo uspešan sa izuzetno raspoloženim Mikom Džegerom koji je u jednom trenutuku nakon odsvirane pesme ""Respectable" sa albuma "Some Girls" iz 1978. godine rekao: "Hvala vam što ste došli da podržite jedan mladi i perspektivni bend koji tek dolazi".

Severnoamerička turneja benda Rolling Stones "50 and Counting" počinje 3. maja koncertom u Stejpls centru u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: