Kultura

Sreda, 08.12.2021.

15:38

Tvorac Bodžeka Horsmana objavio scenu koju je Netfliks isekao FOTO

Rafael Bob Vaksberg, tvorac Netfliksove serije "Bodžek Horsman" (BoeJack Horseman), osvrnuo se na nedavnu kontroverzu oko Dejva Šapela, objavljujući na Tviteru da ne razume politiku striming platforme da emituje specijale pomenutog komičara bez montaže.

Izvor: B92

Tvorac Bodžeka Horsmana objavio scenu koju je Netfliks isekao FOTO
Foto: Profimedia/Netflix/Courtesy Everett Collection

Tom prilikom Bob Vaksberg je ukazao na određenu scenu iz svoje animirane hit-serije za koju je Netfliks tražio da bude uklonjena, "jer su se brinuli da bi to moglo da uznemiri Dejvida Finčera".

"Očigledno postoji dogovor Dejva Šapela da kaže šta god želi, a Netfliks to jednostavno mora da emituje, bez montaže. Da li je to normalno za komičare? Jer Netfliks me je jednom zamolio da promenim šalu jer su se brinuli da bi to moglo da uznemiri Dejvida Finčera", napisao je autor serije "Bodžek Horsman".

On je zatim dodao da će objaviti "kontroverznu" scenu ako 100 ljudi odgovori na tvit sa fotografijom kao dokazom o donaciji za "Trans Lifeline", neprofitnoj organizaciji koja podržava trans-osobe. Njegov potez dolazi nakon nedavne kontroverze oko Šapelovog specijala za Netfliks, "The Closer", koji je napravio buru u javnosti zbog šala usmerenih na trans-zajednicu. Nakon što je video da su pratioci skupili oko 2.000 dolara donacija, Bob Vaksberg je objavio scenario za pomenutu scenu koju je Netfliks povukao.

Netfliks je poznat po tome što se minimalno meša u sadržaj projekata vrhunskih autora. Šef sadržaja Ted Sarandos je jednom izjavio da je Finčera, čije su serije "House Of Cards" i "Mindhunter" bile popularne na servisu, kompanija privukla obećanjem "bez intervencija".

"Moja poenta je bila da je glupo da se mreža pretvara da su im ruke vezane kada je u pitanju sadržaj koji emituju", rekao je Vaksberg govoreći o Šapelu, i dodao:

"Za komičara koji je slavno napustio svoju televizijsku hit-emisiju jer se brinuo da će pogoršati stvari, neverovatno je koliko njegovih obožavalaca (i saradnika!) veruje da komičari nemaju odgovornost da ne učine stvari još gorim."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: