Vodimo vas na film "Čuvena invazija medveda na Siciliju"

Jubilarni dečiji filmski festival 15. KIDS FEST otvoriće francusko-italijanska koprodukcija "Čuvena invazija medveda na Siciliju" 14. oktobra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Troje najbržih čitalaca koji pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) na mail lifestyle@b92.net osvojiće po dve karte za film "Čuvena invazija medveda na Siciliju" koji se daje sutra, 14. oktobra u 12 sati u Kombank dvorani.

Animirani film, čija je premijera održana na ovogodišnjem festivalu u Kanu, samo je jedan od 19 naslova različitih kinematografija sveta koji će obeležiti ovogodišnji dečiji filmski festival. Manifestacija traje do 20. oktobra, a filmovi će biti prikazani u većim i manjim bioskopima širom Srbije.

Na konferenciji za medije održanoj povodom tradicionalnog festivala osnivač i direktor KIDS FEST-a Igor Stanković istakao je da je oktobra 2005. godine festival prvi put zaživeo u samo jednom bioskopu u Beogradu, kada su prikazana filmska ostvarenja potpuno drugačija od onih koja su do tada bila na bioskopskom platnu.

"To su bile iskrene dečije priče, priče koje su opisivale porodicu, život, okruženje. Ta prva izdanja su dovodila i decu koja su tek u svom trećem i četvrtom razredu osnovne škole imala priliku da prvi put vide bioskopsko platno".

Ovogodišnji ambasador KIDS FEST-a, glumac, muzičar i profesor Ivan Jevtović takođe se prisetio te 2005. godine i prvih početaka festivala kada je, zajedno sa pozorištem Boško Buha, dobio poziv da odigra predstavu "Laku noć, deco" Duška Radovića u čast otvaranja prvog KIDS FEST-a.

"Porasla su neka deca, a porastao sam i ja i od glumca došao sam u poziciju ambasadora festivala". O samom festivalu napomenuo je: "Ovi filmovi koji su uglavnom iz evropske produkcije su mi veoma interesantni, pogotovo iz Holandije, Belgije, Skandinavije koji se bave osetljivom grupom dece od 12 do 18 godina koji ne dobijaju tako često kvalitetnu filmsku ponudu".

strana 1 od 21 idi na stranu