Šta se desilo sa beogradskim bioskopima? Nekada 4.5 mil gledalaca, danas...

Filmove je ipak najlepše gledati na pravom mestu. A zna li iko koliko je starih beogradskih bioskopa danas pod katancem? Dobrom zaradom mogu se pohvaliti samo najmodernije bioskopske sale tržnim centrima.

Izvor: B92, O2
Podeli

Ne računajući rekonstrukciju Balkana, sudbina drugih bioskopa povremeno se i usput spomene samo još u izbornim kampanjama.

A ne tako davno, pre decenije i nešto, Beograd je imao 20 bioskopa sa godišnjom posetom od gotovo 4,5 miliona ljudi. Sada je teško prebrojati sva platna uz koja obavezno ide atribut oronulo.

Trenutno se premijera smeši jedino zgradi u kojoj je 1912. otvoren prvi stalni beogradski bioskop. Rekonstrukcija Balkana u toku. Naravno da se filmovi na velikom platnu i dalje gledaju, ali u nekom drugačijem ambijentu, u kojoj je i reč bioskop zamenjena drugom.

Film/TV

Ovi glumci su odbili kultne uloge koje su drugima donele slavu

U svetu filmova i TV serija mnogo toga zavisi od dobrog kastinga, a neke nezaboravne uloge danas je nemoguće zamisliti s drugim glumcima. Ipak, da su se neke stvari malo drugačije odigrale, danas bi nam verovatno bilo nezamislivo da gledamo belog Džordža Konstancu ili "tatu iz Malkolma" u seriji koja je proslavila Metjua Broderika.

Film/TV sreda 28.03. 08:30 Komentara: 14
strana 1 od 38 idi na stranu