Preminuo autor "Mućki" Džon Salivan

Autor legendarne televizijske serije "Mućke" ("Only Fools and Horses"), Džon Salivan preminuo je u 65. godini od posledica zapaljenja pluća.

Podeli

Kako prenosi BBC, Salivan (John Sullivan), koji je bio scenarista najgledanijeg i najomiljenijeg sitkoma u Britaniji, poslednjih šest nedelja proveo je u bolnici u Sariju, ali je izgubio bitku sa virusnom upalom pluća.

Ser Dejvid Džejson (David Jason), koji je u "Mućkama" igrao Dela Trotera (Trotter), izjavio je da je "totalno slomljen vešću o smrti prijatelja koji će mu strašno nedostajati."

Generalni direktor BBC-ja Mark Thompson izjavio je da je Džon imao "jedinstveni dar pretvaranja događaja i osoba iz svakodnevnog života u nezaboravnu komediju."

"Mućke" su sedam sezona emitovane u Velikoj Britaniji između 1981. i 1991. godine, a sa povremenim božićnim specijalima serija je trajala sve do 2003. Nakon relativno slabog starta, serija je postajala sve popularnija, a danas se smatra jednom od najboljih u istoriji. Radnja je smeštena u zabačeni deo Londona, Pekam, a u glavnim ulogama nastupili su Dejvid Džejson kao ambiciozni preprodavac Derek "Delboj" Troter, Nikolas Lindhrst (Nicholas Lyndhurst) kao njegov mlađi brat Rodni i Lenard Pirs (Lennard Pearce) kao njihov vremešni deda (njega je posle zamenio Baster Merifild (Buster Merryfield) kao ujak Albert).

Uz podršku snažne glumačke ekipe, serija je pratila njihove uspone i padove u životu, pogotovo pokušaje da se obogate. Hvaljena od kritike i publike, serija je osvojila brojne nagrade, uključujući i BAFTA - priznanje Britanske akademije. 2004. godine, u BBC-evom istraživanju, "Mućke" su proglašena najboljim britanskim sitkomom u istoriji.

Film/TV

Mitićev film besplatno na internetu

Satirični dokumentarni film Borisa Mitića „Doviđenja, kako ste?“ biće dostupan na internetu od 1. maja u specijalnom „D Š D“ (Daj šta daš) izdanju, saopštila je beogradska producentska kuća „Dribbling Pictures“.

Film/TV subota 30.04. 13:06 Komentara: 4

Sovjetski filmski klasici na YT

Moskovska filmska kompanija Mosfilm iz koje su izašli neki od klasika sovjetskog filma saopštila je da će nekoliko desetina njenih najpoznatijih filmova biti dostupno preko Internet sajta YouTube.

Film/TV subota 30.04. 08:53 Komentara: 8

"Mila traži Senidu" na Beldocs-u

Nagrađivani dokumentarac „Mila traži Senidu“ urednika i novinara HRT-a Roberta Tomića Zubera, biće prikazan 7. maja (20h) u Domu omladine Beograda, u okviru Festivala dokumentarnog filma „Beldocs“.

Film/TV petak 29.04. 16:21 Komentara: 0

Stiže spas za "Avala film"?

U našem najstarijem filmskom preduzeću "Avala filmu" očekuju da ih Vlada Srbije izuzme iz stečaja, a u međuvremenu rade na novim projektima, sa inostranim partnerima iz Australije.

Film/TV petak 29.04. 09:39 Komentara: 9

Kusturica: Nisam bio kurir DB-a

Režiser Emir Kusturica negirao je pisanja nekih medija da je svojevremeno bio kurir između Službe državne bezbednosti i crnogorskog kriminalca Veska Vukotića, istakavši da će takve kvalifikacije dobiti epilog na sudu.

Film/TV četvrtak 28.04. 16:51 Komentara: 93
strana 1 od 68 idi na stranu