Filmsko fudbalsko veče u Beogradu

Neobičan filmski program sa 11 kratkometražnih ostvarenja na temu fubala biće održan 28. maja uveče u Kulturnom centru Beograda (KCB), u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i Ambasade Švajcarske u Beogradu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.05.2008.

11:17

Default images

Veče pod nazivom "11 minuta" biće priređeno u još deset gradova u Srbiji uoči ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu, čiji su domaćini Austrija i Švajcarska, rečeno je na konferenciji za novinare u KCB-u.

Program su najavili direktorka Austrijskog kulturnog foruma Ana Janković (Anna), zamenik šefa misije Švajcarske u Beogradu, Štefan Klecli (Stefan Klötzli) i urednik filmskog programa KCB-a Nebojša Popović.

Oni su istakli da su filmovi raznovrsni po žanru, uzbudljivi kao i tema kojom se bave, neki su zabavni, a neki socijalno i kritički angažovani.

Selekcija je nastala kao rezultat konkursa koje su raspisale fudbalske federacije Austrije i Švajcarske.

Filmovi pod zajedničkim nazivom "11 minuta" otvorili su 16. maja u Beču VIS - međunarodni festival kratkog metra (Vienna Independent Shorts).

U Dvorani KCB-a projekciji filmova o "najvažnijoj sporednoj stvari na svetu" prisustvovaće i neki popularni srpski fudbaleri.

Program će narednih dana moći da vide ljubitelji filma i fudbala u Boru, Čačku, Kragujevcu, Leskovcu, Somboru, Paraćinu, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: