Nušićeva nagrada za životno delo pripala Mileni Dravić

Ovogodišnja dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru je istaknuta dramska umetnica Milena Dravić, preneo je danas regionalni portal Podunavlje.info.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.04.2017.

16:17

Nušićeva nagrada za životno delo pripala Mileni Dravić
Foto: YouTube Screenshot

Milena Dravić je najveća filmska diva Jugoslavije i jedna od najpopularnijih srpskih filmskih, pozorišnih i televizijskih glumica.

Dobitnica je najznačajnijih domaćih glumačkih nagrada - Dobričinog prstena i Nagrade Žanka Stokić, kao i Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu (Poseban tretman), Nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji (Jutro), Zlatne arene za najbolju jugoslovensku glumicu na Filmskom festivalu u Puli (Prekobrojna, Biciklisti).

Pozorišni festival Nušićevi dani, 34. po redu, saznaje Podunavlje.info, biće održan u Smederevu od 19. do 28. aprila, a po tradiciji, Nušićeva nagrada za životno delo glumcu komičaru dodeljuje se poslednjeg festivalskog dana.

Izvor: Danas.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: