Nušićeva nagrada za životno delo pripala Mileni Dravić

Ovogodišnja dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru je istaknuta dramska umetnica Milena Dravić, preneo je danas regionalni portal Podunavlje.info.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Milena Dravić je najveća filmska diva Jugoslavije i jedna od najpopularnijih srpskih filmskih, pozorišnih i televizijskih glumica.

Dobitnica je najznačajnijih domaćih glumačkih nagrada - Dobričinog prstena i Nagrade Žanka Stokić, kao i Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu (Poseban tretman), Nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji (Jutro), Zlatne arene za najbolju jugoslovensku glumicu na Filmskom festivalu u Puli (Prekobrojna, Biciklisti).

Pozorišni festival Nušićevi dani, 34. po redu, saznaje Podunavlje.info, biće održan u Smederevu od 19. do 28. aprila, a po tradiciji, Nušićeva nagrada za životno delo glumcu komičaru dodeljuje se poslednjeg festivalskog dana.

Izvor: Danas.rs

Ostalo

Džoni Štulić: Bregović kasni deceniju za mnom

"Pevao sam sa pet godina. Brega se nije protegnuo do 15. godine, ali zato u muzici kasni čitavu deceniju za mnom. Ja sam skroz na bitu, a on je sredina puta u kompoziciji. Počeo je da komponuje 1970, a ja to radim od 1963. Ja sam takozvana eolska struja, bitnička.”

Ostalo nedelja 30.04. 14:25 Komentara: 150

Dani korejske kulture: "Skokni do Koreje"

Ambasada Republike Koreje organizovaće tokom maja i juna u Beogradu i Novom Sadu "Dane korejske kulture" u cilju promocije kulture te nama daleke zemlje, ali i stvaranja jačih veza između korejskog i srpskog naroda.

Ostalo nedelja 30.04. 13:35 Komentara: 0

Izgradnja Hrama Svetog Save se bliži kraju

Oko 90 odsto građevinskih radova na Hramu Svetog Save u Beogradu je završeno, a preostalo je da se još uradi podno grejanje, postavljanje mermera, mozaik u oltarskom delu, ugrade liftove za prevoz turista na terasu Hrama kao i manji radovi na enterijeru i eksterijeru ove svetinje.

Ostalo nedelja 30.04. 11:55 Komentara: 7
strana 1 od 27 idi na stranu