Film "Dnevnik mašinovode" pobednik ARPA festivala u LA

Na tek završenom ARPA filmskom festivalu u Los Anđelesu, film “Dnevnik mašinovođe” scenariste i reditelja Miloša Radovića, osvojio je glavnu nagradu za najbolji dugometražni film, saopštio je danas distributer "Art vista".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

U konkurenciji devet autorskih filmova iz celog sveta, srpski film osvojio je još jednu prestižnu nagradu - za najbolji scenario.

Srpski kandidat za Oskara prikazan je 5. novembra na prestižnom ARPA film festivalu, ujedno najvećem festivalu nezavisnog filma u srcu Holivuda.

U filmu “Dnevnik mašinovođe” glavne uloge, pored Lazara Ristovskog koji je ujedno i producent filma, tumače Petar Korać, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević.

Film je sada na repertoaru domaćih bioskopa širom zemlje.

Ostalo

Ko je bio Šugavi papagajčić?

Izložba„Identitet Šugavog papagajčića“otvorena je 29. novembra u galeriji Instituta Servantes u Beogradu, čime je na nesvakidašnji način obeleženo dvesta godina od objavljivanja prvog hispanoameričkog romana „El Periquillo Sarniento“ meksičkog pisca Hosea Hoakina Fernandesa de Lisardija.

Ostalo sreda 30.11. 14:23 Komentara: 0

Brešković: Potraživanja su u sferi pretpostavki

Direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković je povodom pisanja italijanskih medija da je tamošnje tužilaštvo pokrenulo istragu zbog osam remek-dela renesansnih majstora Ticijana, Tintoreta i Karpača koja se navodno nalaze u srpskom nacionalnom muzeju, rekla da su ta potraživanja na nivou pretpostavki.

Ostalo sreda 30.11. 14:13 Komentara: 0
strana 1 od 50 idi na stranu