Britanski muzeji: štrajk zbog plata

Radnici u muzejima i galerijama u Britaniji, uključujući i vodeće turističke atrakcije - Britanski muzej i Nacionalnu galeriju, štrajkovaće zbog smanjenja plata, penzija i ukidanja radnih mesta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

11:20

Default images

Londonska Nacionalna galerija upozorila je da će neke njene galerije danas biti zatvorene, a neki događaji otkazani, prenosi AP.

Sindikat zaposlenih u javnim i komercijalnim službama saopštio je juče da će jednodnevni štrajk u petak biti organizovan u glavnim turističkim atrakcijama poput Britanskog muzeja, Muzeja nacionalne istorije, Muzeja Viktorije i Alberta ali i u odeljenju za saobraćaj.

U nedelju, zaposleni u institucijama Engleskog nasleđa, uključujući i Stounhendž, takođe će obustaviti rad.

Podsećamo da je Britanski muzej bio je najposećenija atrakcija za turiste na Ostrvu tokom 2012. godine – i tako je već šestu godinu za redom. Londonski muzej u 2012. godini posetilo je 5.6 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: