Simonović kritikuje Muzej Niša

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović oštro je kritikovao najavu rukovodstva Narodnog muzeja u tom gradu da u avgustu zatvori arheloški park Medijanu za posetioce

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.07.2010.

12:49

Default images

"Zatvaranje arheološkog lokaliteta za posetioce tokom leta je nedopustivo i rukovodstvo Narodnog muzeja nije smelo da donese ovakvu odluku u jeku turističke sezone", rekao je niški gradonačelnik novinarima.

Simonović je, govoreći o radnom vremenu u drugim istorijskim objektima u Nišu, rekao da je nedopustivo da oni rade samo do ranih popodnevnih sati, istakavši da Narodni muzej od istorijskog značaja mora da bude otvoren celog dana.

Direktor Narodnog muzeja u Nišu Marica Maksimović je rekla da će u avgustu u arheološkom parku početi radovi na rekonstrukciji zgrade, arheološkim istraživanjima oko zgrade i na rekonzervaciji mozaika, pa da je to razlog promene režima rada na arheološkom lokalitetu.

Konačnu odluku o režimu rada doneće rukovodoilac projekta i Ministarstvo kulture koje finansira radove, navela je Maksimovićeva i demantovala informaciju da će arheološki lokalitet biti nepristupačan za posetioce.

"Lokalitet će moći da se obiđe, ali će obilazak morati da bude u skladu sa radovima koji se izvode i koji će trajati do polovine novembra ako to vremenske prilike budu dozvolile, navela je ona.

Maksimovićeva je rekla da se sada ulaz na Medijani ne naplaćuje jer su eksponati povučeni zbog loših uslova u zgradi. Ostali istorijski objekti u Nišu, prema njenim rečima, otvoreni su od utorka do subote u vremenu od 9-16 sati, Ćele kula od 9-20 sati, a nedeljom su ti objekti otvoreni od 10-14 sati, Ćele kula do 16, dok je ponedeljak neradni dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: