Simonović kritikuje Muzej Niša

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović oštro je kritikovao najavu rukovodstva Narodnog muzeja u tom gradu da u avgustu zatvori arheloški park Medijanu za posetioce

Izvor: Tanjug
Podeli

"Zatvaranje arheološkog lokaliteta za posetioce tokom leta je nedopustivo i rukovodstvo Narodnog muzeja nije smelo da donese ovakvu odluku u jeku turističke sezone", rekao je niški gradonačelnik novinarima.

Simonović je, govoreći o radnom vremenu u drugim istorijskim objektima u Nišu, rekao da je nedopustivo da oni rade samo do ranih popodnevnih sati, istakavši da Narodni muzej od istorijskog značaja mora da bude otvoren celog dana.

Direktor Narodnog muzeja u Nišu Marica Maksimović je rekla da će u avgustu u arheološkom parku početi radovi na rekonstrukciji zgrade, arheološkim istraživanjima oko zgrade i na rekonzervaciji mozaika, pa da je to razlog promene režima rada na arheološkom lokalitetu.

Konačnu odluku o režimu rada doneće rukovodoilac projekta i Ministarstvo kulture koje finansira radove, navela je Maksimovićeva i demantovala informaciju da će arheološki lokalitet biti nepristupačan za posetioce.

"Lokalitet će moći da se obiđe, ali će obilazak morati da bude u skladu sa radovima koji se izvode i koji će trajati do polovine novembra ako to vremenske prilike budu dozvolile, navela je ona.

Maksimovićeva je rekla da se sada ulaz na Medijani ne naplaćuje jer su eksponati povučeni zbog loših uslova u zgradi. Ostali istorijski objekti u Nišu, prema njenim rečima, otvoreni su od utorka do subote u vremenu od 9-16 sati, Ćele kula od 9-20 sati, a nedeljom su ti objekti otvoreni od 10-14 sati, Ćele kula do 16, dok je ponedeljak neradni dan.

Ostalo

Obnova dela Kalemegdana

Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" započeće restauratorske radove, 2. avgusta, na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Kalemegdanu, za čije je izvođenje Grad Beograd obezbedio sredstva u iznosu od 26,3 miliona dinara.

Ostalo petak 30.07. 15:52 Komentara: 1

Radovi diplomaca FPU na izložbi

Studenti završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak, predstavljaju se svojim najuspešnijim radovima na izložbi "Diploma 2010" u Muzeju primenjeih umetnosti u Beogradu.

Ostalo petak 30.07. 10:13 Komentara: 1

Čepmen traži pomilovanje

Mark Čepmen koji služi doživotnu kaznu za ubistvo Džona Lenona, podneo je šesti zahtev za pomilovanje od 2000. godine kada je stekao taj uslov, preneo je Rojters.

Ostalo četvrtak 29.07. 14:08 Komentara: 1

Bar-revija kolekcije Olje Ivanjicki

Modna kuća "Mona" saopštila je da će 31. jula u prostoru srednjevekovnog Starog Bara, u Crnoj Gori, na reviji predstaviti kolekciju "Carstvo", poslednju koju je za tu modnu kuću pred smrt kreirala slikarka Olja Ivanjicki (1931-2009).

Ostalo sreda 28.07. 15:53 Komentara: 0
strana 1 od 32 idi na stranu