Kultura

Četvrtak, 14.12.2017.

09:35

"120 otkucaja u minuti" najbolji film na Merlinka festivalu

Dodelom nagrada za najbolji igrani film, nastupom Sonje Sajzor i projekcijom dokumentarnog filma "Grejs Džons" Sofi Fajns, sinoć je u Domu omladine Beograd završen deveti Medjunarodni festival LGBT filma "Merlinka".

Izvor: Tanjug

Foto: YouTube screenshot

Ostvarenje "120 otkucaja u minuti" Robena Kampilja proglašeno je za najbolji igrani film sa LGBT tematikom prikazan na svim filmskim festivalima u Srbiji.

Pored nagrađenog ostavrenja, u užem uzboru su bili filmovi "Mizandristkinje" Brusa LaBrusa prikazan na Merlinka festivalu i "Vojnici, priče iz Ferentarija" Ivane Mladenović, prikazan na Festivalu autorskog filma.

U uži izbor za Godišnju nagradu za najbolji dokumentarni kvir film ušli su "Kiki" prikazan na "Beldoksu", "Čavela" prikazan na "Slobodnoj zoni" i "Kvirkor: Kako pankovati revoluciju" prikazan na "Merlinka" festivalu.

Nagrađeno je ostvarenje "Kvirkor: Kako pankovati revoluciju".

O nagradama je odlučivao žiri koji čine Dragan Jovićević, Lazara Marinković, Zoran Janković, Đorđe Bajić i Dunja Nešović.

Posle proglašenja najboljih filmova festivala prikazan je dokumentarni film "Grejs Džons" Sofi Fajns, inače sestre Rejfa Fajnsa, o ikoni pop muzike 80-ih i 90-ih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: