Kultura

Nedelja, 04.03.2012.

08:18

Partibrejkers napravili spektakl

Beogradski rok-bend Partibrejkers obeležio je 30 godina postojanja spektakularnim koncertom u dupke punoj Hali sportova na Novom Beogradu.

Izvor: Beta

Default images

Oko 5.000 obožavalaca došlo je u subotu uveče na jubilarni koncert grupe koja je velikom energijom, buntovništvom i pesmama koje slave slobodu i ljubav obeležila rokenrol scenu Srbije i bivše Jugoslavije u protekle tri decenije i koja je mnogim muzičarima bila uzor u poslu kojim se bave.

"Neki od vas nisu su se ni rodili kada smo počeli. Pozdravite svoje roditelje i budite bolji od njih. Mada nisu ni oni loši", poručio je obožavaocima vođa grupe Zoran Kostić-Cane na početku koncerta.

Bend je svirao pesme iz svih faza, uključujući i "Hiljadu godina" sa prvog singla iz 1984. godine, kao i "Prsten" koji dugo nisu izvodili na koncertima, a atmosfera je dostigla vrhunac uz hitove sa kraja 80-tih godina "Kreni prema meni", "Ono što pokušavam sad" i "Hipnotisana gomila".
Foto; Tanjug
Velika vrućina u zadimljenoj Hali sportova, pa ni jedna upaljena navijačka baklja na sredini koncerta, nisu smetali ni bendu ni publici koja je popunila parter, tribine i sve prolaze da nešto duže od dva sata zajedno pevaju hitove Partibrejkersa iz protekle tri
decenije.

Partibrejkers su osnovani 1982. godine, a od tadašnje postave, uz vođu benda Zorana Kostića-Caneta ostao je gitarista Nebojša Antonijević-Anton, što je u protekle tri decenije bio i autorski tandem.

Kao predgrupa na koncertu nastupio je alternativni beogradski dvojac (bas i bubnjevi) "Multietnička atrakcija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: