"Nije primerena za decu": I Sunđer Bob je bio zabranjivan

Jedna je epizoda i danas vrlo popularnog crtića Sunđer Bob Kockalone zabranjena zbog scene u kojoj glavni likovi kradu ženski donji veš.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 16.03.2023.

13:02

Foto: Profimedia

Epizoda je snimljena 2003. godine i zove se Mid Life Crustacean, a pred kraj epizode glavni junaci idu u "krađu gaćica". Nickelodeon je naknadno označio ovu epizodu kao kontroverznu i neprimerenu za decu te su je na kraju i uklonili.

U spomenutoj epizodi Kraba prolazi kroz svojevrsnu krizu srednjih godina, a Patrik i Sunđer Bob mu pomažu da se vrati u mladost. Kreću potom u avanturu, koja na kraju završava provalom u jednu od kuća i krađom ženskih gaćica. Na kraju, da stvar bude neobičnija, ispalo je da su provalili u kuću Krabine majke, koja ga potom otera u njegovu staru sobu i krevet.

Nikelodeon je epizodu uklonio 2018. godine. "Povukli smo je 2018. godine jer nije prigodna za decu i ne zadovoljava standarde", rekli su iz kompanije za IGN 2021. godine.

Podsetimo, ovo nije jedina epizoda koja je dobila zabranu. Pre dve godine kompanija je uklonila epizodu Kwarantined Crab zbog pandemije koronavirusa.

Dejvid Bitler iz odeljenja komunikacija za NBC njuz je rekao da se epizoda Kwarantined Crab neće prikazati zbog osetljivosti teme, odnosno globalne i stvarne pandemije koja se događa u svetu.

Reč je o epizodi iz 12. sezone u kojoj inspektor obaveštava osoblje i posetioce restorana brze hrane da se moraju izolovati, što izaziva paniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: