Premijera predstave: "Posaditi drvo" u Ateljeu 212

Premijera na Sceni "Petar Kralj" Pozorišta Ateljea 212 predstave "Posaditi drvo“ ruskog savremenog dramatičara Alekseja Žitkovskog čije drame do sada nisu izvođene na našim pozorišnim scenama.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2022.

13:21

Premijera predstave:
Foto: Promo

U ovoj, kako je sam pisac određuje, "šali u jednom činu", otac, sledeći tradiciju koja nalaže da svaki čovek u svom životu mora da sagradi kuću, podigne sina i posadi drvo, opremljen sadnicom i lopatom vodisvog sina studenta da obave poslednju stavku u nizu- posade drvo. Taj jednostavan posao se, kako to već biva, zakomplikuje i pokreće lanac nepredvidivih događaja.

Večni nesporazum između očeva i sinova, tradicionalnog i modernog, postaje apsurdan u dodiru sa stvarnim svetom koji je u međuvremenu postao licemerni poligon na kome su stare ideale i uverenja zamenili profit i privatno vlasništvo.
Foto: Promo
Posaditi drvo je mala, duhovita priča o velikim i ozbiljnim stvarima, koja nas vraća na pitanje šta zapravo znači sagraditi kuću, podići sina i posaditi drvo i da li je ispunjenje formalnog zahtevaovog načela dovoljno da se bude čovek. "Posaditi drvo" preveo je Novica Antić, a u podeli su Branimir Brstina, Marko Pavlović, Stojša Oljačić i Nikola Štrbac.Pored Brstine mladi glumci prvi put na sceni Ateljea 212.

Reditelj predstave je Pavle Terzić, dramaturškinja Jelena Mijović, kostimografkinja Dragica Laušević. scenograf Miloš Todorović, kompozitor Božidar Podunavac, a organizatori Jelena Fatić i Boško Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: