Nastavak "Top guna" se čekao 36 godina - zašto u njemu nema fatalne Čarli?

Iako je svetska premijera nastavka Top Guna održana u Kaliforniji, čeka se i zvanična promocija na ovogodišnjem Kanskom festivalu. Tamo će se pojaviti cela postava filma, a jedina koja će nedostajati ekipi iz 1986. godine jeste Keli Makgilis, koja nije dobila ulogu u drugom delu kultnog filma.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

14:23

Nastavak
Foto: Profimedia/Paramount Pictures/Shooting Star

Obožavaoci Top Guna ne mogu da dočekaju da nastavak "Top Gun: Maverick" dospe u bioskope.

Nastavak ovog filma se čeka od 1986. godine, a biće zanimljivo videti Toma Kruza i Vala Kilmera nakon toliko godina u ulogama poručnika Pita Maverika i Toma Kazanskog.

Nažalost, ljubavna priča Maverika i Šarlot Čarli Blekvud, koju je odigrala Keli Makgilis neće dobiti svoj nastavak iz jednostavnog razloga - glumica nije dobila poziv da glumi u nastavku filma. Očigledno da njen lik nije uopšte bio u razmatranju da postane deo scenarija.

Ledi Gaga objavila pesmu iz nastavka filma "Top Gun": "Pisala sam je godinama" VIDEO

Radnja nastavka filma je smeštena 30 godina kasnije, a Maverik se ovog puta našao u ulozi instruktora novih generacija pilota, a njih su glumili Radnja ovog nastavka smještena je 30 godina kasnije, a Maverick se ovoga puta našao u ulozi instruktora novih generacija pilota, a njih su, redom, odglumili Majls Teler, Glen Pavel, Monika Barbaro i Džej Elis.

Teler glumi Bredlija Ruster Bredšoua, sina Maverikovog najboljeg prijatelja, pokojnog Nika Gusa Bredšoa.

Poziv da snimi i nastavak nije dobila ni Meg Rajan, koja je glumila Gusovu suprugu, no ipak, njeno se pojavljivanje uvelike razlikuje od onog Keli Makgilis. Reditelj Džozef Kosinjski rekao je da je ovog puta priča otišla u drugom smeru i da jednostavno nije želeo da se vraća u prošlost.

"Nisam želeo da svaka priča bude vezana uz prošlost, bilo mi je važno da pokažem neke nove likove", rekao je.

Izašao trejler za nastavak filma "Top Gun", fanovi: "Ne mogu da dočekam" VIDEO

A umesto Keli Makgilis priliku je dobila Dženifer Koneli, koja glumi Peni Bendžamin i koja se spominje u orginalu kao "admiralova kći", sa kojom je Maverik davno imao aferu, a u nastavku je samohrana majka i vlasnica bara.

"Penny Bendžamin, lik koji je spomenut, ali koji niko nikada nije video, bila je izvrsna prilika da uvedemo lik Dženifer Koneli u film", rekao je Kosinski.

Da nije dobila poziv, MakGilis je otkrila još 2019. godine, kada je priznala iskreno: "Stara sam i debela i izgledam primereno mojim godinama. Radije se osećam dobro u vlastitoj koži i u ovim godinama, umesto da pridajem pažnju svim tim drugim stvarima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: