Utorak, 12.12.2023.

14:08

Unapređuje se saobraćajna signalizacija u opštini Šid FOTO

U okviru projekta "Šid - Bezbedan grad" koji opština Šid sprovodi u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, danas je realizovan prvi korak ka unapređenju saobraćajne signalizacije, kao jedan od segmenata ovog projekta.

Izvor: B92.net

Unapređuje se saobraćajna signalizacija u opštini Šid FOTO
Foto: Opština Šid

Na raskrsnicama ulica Nikole Vlaškog i Vase Stajića, Nikole Tesle i Petra Kočića, Cara Dušana i 7. jula i ulica Đure Jakšića i Filipa Višnjića, postavljeni su stubovi nosači signalizacije koja će detektovati pešake prilikom prelaska ulice i automatski pojačavati rasvetu iznad pešačkog prelaza, navodi se na sajtu opštine.

Nakon postavljanja nosača, prelazi će biti opremljeni adekvatnom ravetom, svetlosnom signalizacijom, VMS displejima i pratećom opremom, kako bi već početkom naredne godine ukupno šest pešačkih prelaza u Šidu bilo opremljeno najsavremenijom opremom.

Predmetne radove obišao je predsednik opštine Šid Zoran Semenović.

Polazeći od nadležnosti lokalne samouprave u oblasti bezbednosti saobraćaja, svi pešački prelazi na teritoriji opštine obeleženi su u skladu sa propisima, dok je na nekima od njih, zbog velike frekvencije saobraćaja, neophodno poboljšanje sistema funkcionisanja radi bolje uočljivosti prelaza i lica koja ga koriste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: