Sreda, 19.07.2017.

13:25

Okićeni medaljama stigli su „Šampioni svaki dan“

Sa Svetkog prvenstva u Londonu reprezentativci Srbije doneli su čak tri medalje.

Izvor: B92

Okićeni medaljama stigli su „Šampioni svaki dan“
Privatna arhiva/Miloš Zariæ

Najveći uspeh je ostvario naš reprezentativac Željko Dimitrijević koji je postao prvak sveta u bacanju čunja. Željko je ujedno i postavio novi svetski rekord (31,99).

Zlatnom medaljom okitio se i Miloš Zarić koji je osvojio zlato u bacanju koplja, dok bronzanu medalju donosi naš proslavljeni paraolimpijac Miloš Mitić pošto je bio treći u disciplini bacanje čunja (29,06).

"Prvi sam čovek koji je prebacio 30 metara na zvaničnim takmičenjima. Presrećan sam. Dao sam zadatak budućim generacijama da jure taj rezultat, a mojoj sreći nema kraja", izjavio je Dimitrijević.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Miloš Zarić.
"Veoma sam zadovoljan jer sam ispunio svoje obećanje koje sam dao još prošle godine, a to je da ću biti svetski prvak u bacanju koplja. Nadam se da ću i sledeće godine na Evropskom prvenstvu u Berlinu takođe poneti zlato“, rekao je Zarić.

Naši uspešni sportisti nisu samo trofejni atletičari i paraolimpijci, već su i aktivni promoteri ideje aktivacije osoba sa invaliditetom u oblasti sporta.

Upravo njihova svedočenja o borbi, usponima i padovima koji su prethodili svim medaljama, pravi su način da se osobe sa invaliditetom motivišu i aktiviraju buduće šampione.

Srpski paraolimpijci su tokom juna meseca zajedno sa predstavnicima POKS i Apatinske pivare promovisali širom Srbije platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs namenjene osobama sa invaliditetom, ali i svim građanima koji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i veća dostupnost sportskim objektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: