Tehnopolis

Četvrtak, 11.05.2023.

11:09

Gmail sada može da skenira Dark Web

Google je u sve Gmail naloge u SAD-u dodao alatku koja otkriva i prijavljuje imejl naloge na Dark Webu, a planira da funkciju proširi i na određena internacionalna tržišta.

Izvor: B92, Verge

Gmail sada može da skenira Dark Web
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Nova funkcija, koja će poboljšati bezbednost korisnika, stiže na Google naloge. Funkcija korisnika može da obavesti o tome da je njegova imejl adresa objavljena na Dark Webu.

Tokom narednih nedelja, funkcija će biti dostupna korisnicima u SAD-u, a biće proširena globalno na selektovanim tržištima kasnije tokom godine.

Ova "dark web report" funkcija može da skenira Dark Web i proveri da li su se korisnikove Gmail adrese pojavljivale na ovoj mreži. Pored toga, savetuje korisnike o koracima koje mogu da preduzmu kako bi poboljšali svoju onlajn bezbednost.

Lične informacije korisnika, poput imejl adresa, mogu da pronađu svoj put do dark Weba kao rezultat probijanja i krađe podataka sa platformi na koje je korisnik ulogovan. Ove informacije se potom prodaju i koriste od strane sajber kriminalaca na različite načine – krađa identiteta, bankarske prevare, fišing i drugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: