Svet

Utorak, 21.04.2015.

18:52

Miler se nećka oko pakta s Grcima

Grčki ministar energetike Panajotis Lafazanis rekao je da će Rusijai Grčka potpisati sporazum o izgradnji cevovoda za Turski tok.

Izvor: B92

Default images
Foto: Beta/AP

Sporazum nije potpisan danas, kako se očekivalo, ali će dve zemlje uskoro potpisati sporazum o saradnji za izgradnju gasovoda, rekao je Lafazanis posle sastanka sa direktorom Gasproma Aleksejem Milerom koji je bio u poseti Atini.

Podsetimo, očekuje se da će energetski sporazum koji bi trebalo da potpišu dve zemlje, pored učešća ruskih kompanija na tenderu za istraživanje i proizvodnju ugljovodonika u Grčkoj, podrazumevati i smanjenje cene prirodnog gasa koji Grčka uvozi iz Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: