Sreda, 22.10.2014.

23:12

Bagdad: U dva napada 28 mrtvih

Najmanje 28 ljudi poginulo je danas u dva napada automobilima bombama, u blizini bolnice i benzinske pumpe u Bagdadu, saopštili su policijski i bolnički izvori.

Izvor: Tanjug

Default images

U prvom napadu, u ulici u kojoj se nalazi bolnica u bagdadskom siitskom kvartu Sadr Siti, poginulo je najmanje 10 ljudi, a još 29 je povređeno.

Prema rečima očevidaca, jedan muškarac parkirao je automobil pun eksploziva ispred apoteke, ušao u nju, a zatim izašao, rekavši da nije našao ono što je tražio i otišao niz ulicu.

Druga eksplozija dogodila se u blizini benzinske pumpe u Karadi, centralnom bagdadskom kvartu, koji je kao i Sadr Siti, poznat po čestim napadima. Automobil je eksplodirao usred prometne ulice, nekoliko blokova udaljene od Narodnog pozorišta, a u napadu je ubijeno najmanje 18 ljudi, dok je 37 ranjeno, preneo je AFP.

Agencija podseća da su bombaški napadi, uključujući i one izvršene automobilima s eksplozivom, veoma učestali u Bagdadu poslednjih dana.

Islamska država, koja kontroliše deo zemlje, preuzela je odgovornost za neke od njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: