Četvrtak, 23.12.1999.

19:19

Spomenik poginulim radnicima RTS-a

Izvor: B92

Default images
Radnicima Radiotelevizije Srbije, poginulim 23. aprila ove godine u NATO bombardovanju, u cetvrtak je otkriven spomenik koji su podigle njihove porodice. Spomen obelezje se nalazi u Tasmajdanskom parku ispred zgrade RTS. Otkrivanju je prisustvovalo stotinak gradjana, uglavnom clanova porodice i prijatelja, kao i predstavnici Skupstine grada Beograda, dok rukovodilaca RTS-a nije bilo. Na spomeniku pise: "U noci 23. aprila 1999. godine poginulo je 16 radnika RTS. Zasto?", a zatim slede imena poginulih. Majka jednog od poginulih, Zanka Stojanovic, procitala je govor u kojem je osudila rukovodioce RTS i drzave, jer su, kako kaze, svesno zrtvovali 16 radnika te medijske kuce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: