Petak, 07.10.2022.

23:51

Francuska pozvala: "Napuštajte, što pre"

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas svoje državljane i one koji imaju dvojna državljanstva da što pre napuste Iran.

Izvor: Tanjug

Francuska pozvala:
Foto: Profimedia

"Svaki francuski građanin, uključujući i one sa dvojnim državljanstvom, izložen je visokom riziku od hapšenja, nasumičnog pritvaranja i nepravednog suđenja", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Francuska je juče optužila Iran za delovanje u stilu "najgorih diktatorskih režima", nakon što su se dva Francuza pojavila na video-snimku u kojem priznaju da su pripadnici francuskih obaveštajnih službi.

Ministarstvo ističe da su "njihova navodna priznanja inscenirana na nečuven, užasavajući i neprihvatljiv načina, u suprotnosti sa međunarodnim pravom".

Rojters podseća da su Francuzi, Sesil Koler i Žak Paris, uhapšeni u maju i da je do navodnih priznanja došlo usred aktuelnih nemira u Iranu, koje Teheran povezuje sa stranim neprijateljima.

Ističe se da se "priznanje" poklapa s višenedeljnim antivladinim protestima u Iranu zbog smrti Mahse Amini (22) Iranke kurdskog porekla u policijskom pritvoru prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

28 min

Podeli: